Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar av Jessica Brander

Midsommartrafiken avtog

Trots att väglaget är halt har inga dödsolyckor i returtrafiken rapporterats.

Pliser utför blåstest

Rattfyllerister sysselsatte polisen under midsommaren

Midsommarfirandet har som helhet gått lugnt till i landet. Främst fall av rattfylleri och andra rutinmässiga uppdrag har sysselsatt polisen under helgen.

Trygghet!

Vittnesskydd tas i bruk i Finland

Regeringen föreslår att ett system med vittnesskydd tas i bruk i Finland. Systemet skulle användas främst i fall av organiserad brottslighet.

Fotografering i valbås förbjudet

Selfies förbjudna i valbåsen

Selfies har blivit ett populärt fenomen i valbåsen i förhandsröstningen inför EU-valet. Enligt Arto Jääskeläinen, valdirektör vid Justitieministeriet, är det ändå strängt förbjudet att fotografera i båsen.

Brunila utser Finlandiaprisvinnaren

I år är det ekonomie doktor och professor Anne Brunila som beslutar om vem som tilldelas Finlandiapriset. Finlandia Junior-pristagaren utses av filmregissör Johanna Vuoksenmaa och Fackfinlandia-vinnaren av docent i informationslära Heikki Hellman.

En läkare som håller i ett stetoskop.

HFD: Namn på försäkringsläkare offentliga

Försäkringsläkares namn är offentlig information, eftersom läkarna utövar offentlig makt när de fattar beslut om lagstadgade försäkringar. Det konstaterade Högsta förvaltningsdomstolen i ett beslut i dag.

Tomma stolar i dansrestaurangen på kryssningsfartyg.

Dålig start på året för Viking Line

Det har gått sämre för rederiet Viking Line under början av året. Enligt bolaget beror den minskade omsättningen på att fartygen var i trafik färre dagar på grund av dockning.

Amnesty: Färre länder dömer till döden

I fjol avrättades fler människor i världen än året innan. På lång sikt har trenden ändå varit att antalet avrättningar sjunker, visar en färsk rapport från människorättsorganisationen Amnesty International.

"Spotify är inget spöke"

Musikartisterna ska inte oroa sig över sina inkomster från direktuppspelningstjänster, säger skivjätten Universal Music Group Internationals vd Max Hole. Han tror att artisterna kommer att ändra sin inställning allteftersom direktuppspelningar blir vanligare. Han nämner Sverige, Spotifys hemland, som exempel.

Åbo Energi

Klimatutsläppen minskar i Nyland

Utsläppen av växthusgaser har börjat minska i Nyland. Sedan mitten av 2000-talet har utsläppen gått ner med sju procent. Skillnaderna mellan kommunerna är ändå stora.