Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar av Elias Vartio

Så här håller kläderna längre

Finländare köper i genomsnitt 13 kg kläder per år och sammanlagt slängs över 90 miljoner kg kläder årligen. Elin Sandholm delger sina bästa tips hur du som konsument känner igen hållbara kläder.

Kungsboan i ett terrarium

"Boaormen kom in via min balkong"

När Agneta Falck kom hem i går kväll till sin lägenhet i Karis fick hon en rejäl överraskning. En två meter lång kungsboa som hade rymt från grannen gömde sig under hennes TV.

Regnbågsflaggan i motljus.

HBTIQ i världen

I helgen ordnades Jeppis Pride för första gången.

Sorgestund i Nederländerna.

En sorg för hela Holland

Nederländerna drabbas av landssorg för tillfället. 193 holländare omkom i den malaysiska flygplanskraschen. Myteriet ringde en av de berörda.

Demonstration i Simferopol på Krim år 2014

Medierna i Ukraina och Ryssland oense om flygkraschen

Ett fullastat passagerarplan störtade i konfliktdrabbade östra Ukraina förra veckan. Resten av världen debatterar orsakerna bakom flygkraschen, men hur skrivs det om händelsen i Ukraina och Ryssland? Myteriet har pratat med två unga personer på varsin sida om konflikten.

Åskväder i Pargas

På jakt efter den perfekta blixten

Flera åsk- och regnfronter rör sig över Finland och Norden de närmaste dagarna. Det betyder att du har chansen att föreviga den perfekta blixten på bild. Myteriet har pratat med åskentusiasten Johannes Hansson som vet all om att fånga blixtar med kameran.

Uppfinnaren Nikola TEsla

Nikola Tesla - en excentrisk uppfinnare värd att fira

Idag firas internationella Nikola Tesla dagen. Men vem var mannen bakom namnet? Som person har han på senaste tid blivit en kultfigur inom science fiction, sociala medier och populärkultur. Men vem var mannen och varför borde han firas just idag?

Fängelsedörrar.

Böter kan omvandlas till fängelse

Dina obetalda böter som skräpar i räkningshögen kan snart bli fängelse. För tillfället arbetar Justitieministeriet med ett förslag som kan komma att förvandla fyra obetalda till ett fängelsestraff.

israelisk soldat

Rädslan styr efter morden på tonåringarna

Efter att först tre israeliska tonårspojkar och senare en palestinsk pojke blivit mördade på Västbanken och i Jerusalem har spänningen mellan Israel och Palestina ökat igen. För dem som lever mitt i konflikten har händelserna skapat en ny slags oro i vardagen.

Målbolls vm i Esbo, Japan mot Turkiet (damerna)

Målboll - ett spel för dina sinnen

Just nu pågår VM i den paralympiska grenen målboll i Finland. I grenen försvarar och anfaller spelarna med alla sinnen utom synen, och publiken måste vara knäpptyst. X3M gick på match och kollade hur det här går till.

Facebooks logotyp, tecknad

Perfekt för sociala experiment

Nästan sjuhundratusen Facebookanvändares nyhetsflöden manipulerades i januari 2012, syftet var att få veta om användarna påverkas av positiva och negativa uppdateringar. Först nu, över två år senare, har vi fått veta om det lilla experimentet då forskningsresultaten publicerades. Och ja, vi påverkas. Men bröt Facebook mot reglerna och ska vi vara upprörda?