Hoppa till huvudinnehåll
Hasse Sundquist
Bild: Yle

Artiklar av Hans Sundquist

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Nödvändig återkoppling!

Det finns inget värre än att ha gjort något som ingen uppmärksammar eller ens märker. Vi i mediebranschen är väldigt måna om att få publicitet, spridning och erkänsla för vad vi publicerar, skriver Hasse Sundquist, producent för Svenska Yles granskande program.

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Vad händer med Europa?

Gränserna sluter sig och det är rumsrent med rasistiska kommentarer och att spotta på de som är annorlunda och har det sämre ställt. Är det ett sådant Europa vi vill ha? Det är kanske ett sådant Europa vi får!

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Köpt välfärd?

Vi håller på att skrota välfärden och ersätta den med konsulter. Staten effektiverar sin verksamhet och det innebär att dess ålägganden sköts av andra.

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Facebook är död, länge leve Facebook

Ungdomen flyr Facebook och snart är den endast en tummelplats för oss medelålders stötar. Facebook har liknats vid en smittsam epidemi som når en topp innan den avtar. De mest pessimistiska anser att Facebook har skrumpnat bort redan år 2017. Det vill säga om dryga tre år!

Spotlight: Nya spännande gräv i vår

Svenska Yles granskande program inleder vårsäsongen med att visa hur kommunernas upphandling kan ställa till det för åldringsvården. Spotlight kan nu ses först på Yle Arenan.

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Var Gutenberg en parentes?

Välkomna med och gör journalistik med oss! Den digitala revolutionen tvingar fram ny journalistik och vi förflyttas tillbaka i vårt berättande till pre Gutenbergsk tid, d.v.s. till början av 1400-talet.

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Är öppenhet en dygd?

-Efter varje program nagelfar tusentals ”privatspanare” våra uppgifter. Därför ger vi numera ut varenda källa som vi baserar våra påståenden på, det här säger Nils Hansson chef för Sveriges TVs Uppdrag Granskning. De har på nätet byggt upp ett system de kallar UG referens för att bestyrka att all fakta i programmet stämmer.

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Journalistik vadå?

Den kliniska undersökande journalistiken är kanske närmast sanningen, men den är inte lika sexig som den tesdrivande. I dessa tider i jakten på de flesta tittarna, lyssnarna, läsarna eller klickarna vinner lätt den saftigaste journalistiken.

Hasse Sundquist

Hans Sundquist: ”Kolla aldrig en bra story”, eller…

Varför gräver ni inte i det där? Eller han har nog inte rent mjöl i påsen, ni borde avslöja honom. Allt som oftast får vi, som jobbar med granskande journalistik, de här uppmaningarna. Det skriver Hans Sundquist, producent på Yle Fakta.

Hasse Sundquist

Hans Sundquist: Länge leve den långsamma journalistiken

Slopar vi den långsamma journalistiken helt och hållet kan inte kommande generationer bilda sig en ordentlig uppfattning om vår tid. Av korta nyhetsinslag eller flöden kan ingen förstå eller bilda sig en uppfattning av en gången tid, skriver Hans Sundquist som är producent för Svenska Yles granskande program

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Vi vill ha svar

En beslutsfattare och ansvarig person i statens tjänst ska ställa upp på intervju, basta! Hur står det till med demokratin om beslutsfattarna väljer att inte svara på frågor de är ansvariga för, frågar Hasse Sundquist, producent för Svenska Yles granskande program, i tisdagens kolumn.

Hasse Sundquist

Hasse Sundquist: Fakta suger i tv

"Och faktiskt också lite grann i radio - tur att vi har webben. De olika medierna kräver olika sätt att behandla och berätta ett ämne. Vem av oss orkar till exempel se eller höra ett program där fakta och information rullas upp i en strid ström efter varandra?", skriver Hasse Sundquist, producent för Svenska Yles granskande program.