Hoppa till huvudinnehåll
Bild: Yle

Artiklar av Annica Forss

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson i Helsingfors den 4 april 2017.

Henriksson: Union mellan SFP och De gröna är Eva Biaudets egna funderingar

Andemeningen är oklar för SFP:s partiledare.

A child with her mother light candles in a chapel in the Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem's Old City on Easter Sunday, 20 April 2014. The church is the accepted site of Jesus Christ's crucifixion, burial and resurrection.

Fasta ökar inte risken för anorexi

Helsingfors universitet har forskat i sambandet,

Undersökningsstol hos gynekologen

Nytt test för HPV-infektion minskar behovet av papa-prov

Risken för livmoderhalscancer kan uteslutas utan papa-prov.

Agneta Selroos utanför blombutik i Grankulla.

Grankullabor välkomnar flyktingar: Bra att de här ungdomarna kan bo här

Många förvånas över grannars ovilja att hjälpa.

Elisabeth Mansner

Journalisten Elisabeth Mansner är borta

Hon var känd för sitt utmärkta bildberättande.

En del av det nya stadsmuseet.

Helsingfors stadsmuseum öppnar nytt museum i centrum

Museet öppnas klockan 17 fredagen den 13 maj.

Lena Linderborg 1958-2015.

Journalisten Lena Linderborg är borta

Författarskapet var en barndomsdröm.

Asylsökande i Torneå

Frivilliga för språkundervisning för asylbarn behövs

Hur hitta skolor och lärare för asylbarn?

Åländska rederier måste flagga ut?

Den finländska sjöfarten hotad utan ett samhällsfördrag.

räddningshund letar efter överlevande

Räddningshundar visade sina färdigheter i Helsingfors

Frivilliga hundskolare gör ett ovärdeligt arbete.

Julljus.

Julmarknadernas popularitet består

Julhandeln väntas minska för andra året i rad. Men på julmarknaderna är kommersen fortsatt livlig. Julmarknaden i Kabelfabriken i Helsingfors har en krets av stamkunder som vill köpa något unikt som julgåva.

järnvägsstationen i helsingfors

Tävling för ny utropsröst på tågen

Snart får järnvägsstationerna en ny utropsröst. Fem finalister presenterades på järnvägsstationen i Helsingfors på tisdag. Nu är det upp till folket och en jury att utse den bästa rösten.

Dyr dialysvård allt vanligare

Antalet patienter i dialysvård väntas öka både på grund av den åldrande befolkningen och den vanliga sjukdomen diabetes. Läkarna hoppas nu på njur-och leverdagen att levande donatorer skulle ge en njure till en närstående i mycket högre grad än vad som nu är fallet.

Vattenrening kan bli lukrativt

Bristen på rent vatten i världen kan öppna nya möjligheter för finsk innovation. För att locka industrin att rena sitt avloppsvatten utforskar man möjligheten att återanvända alla metaller som finns i det smutsiga vattnet.

"Gräset är mörkare på andra sidan"

"Gräset är mörkare på andra sidan" på Teater Viirus

Teater Viirus i Helsingfors sätter upp pjäsen "Gräset är mörkare på andra sidan" som baserar sig på Kaj Korkea-ahos roman med samma namn.

Skogsmaskin i skogen.

Fortsatt blött väder en mardröm för skogsbranschen

Det milda och regniga vädret gör det besvärligt för dem som arbetar i skogen. Den blöta marken bär inte de tunga skogsmaskinerna. I december blev hälften av virket som skulle säljas kvar i skogen. Se videoinslag!

Mårten Lågas intervjuas av Annica Forss

Mentala problem lyfts fram

På torsdagen firades den internationella dagen för mental hälsa. Dagen har uppmärksammats i Helsingfors med så kallade flash mobs vid metrostationerna och en "Ångestdemonstration" i kväll. Man vill åskådliggöra de psykiskt sjuka som lever mitt i samhället och minska på alla tabun och fördomar mot psykisk ohälsa.

Fin spannmålsskörd i år

Spannmålsskörden blir i år ovanligt lyckad både till mängd och kvalitet. Redan nu är det mesta tröskat och också höstsådden har gått bra.

Svenskundervisning

Majoriteten av finländarna vill ha valfri skolsvenska

Största delen av finländarna vill göra skolsvenskan frivillig. Enligt en undersökning som Taloustutkimus har gjort för Yle Nyheter vill 63 procent av finländarna slopa den obligatoriska skolsvenskan. Stödet för valfri undervisning i svenska är nästan lika stort bland Sannfinländarnas och SDP:s anhängare.

Läkare: Skejtare borde använda hjälm

Skejting är en populär fritidssysselsättning för många barn och unga men den fartfyllda sporten är inte helt ofarlig. Barnortopeden Mikko Mattila vid Barnkliniken anser att hjälm är mycket viktigt för skejtare, för att undvika allvarliga hjärnskador.

B12-vitaminbrist kan ligga bakom Alzheimer

Bristen på B12-vitamin kan ha en större betydelse vid uppkomsten av demenssjukdomen Alzheimer än man tidigare har trott. Forskare har upptäckt att i synnerhet åldringar kunde motverka minnessjukdomar genom B12-vitamintillskott.

Personer i ljusblå skyddsutrustning genomför en operation.

Ansiktstransplantation möjlig i år vid HUCS

Finland kan bli det första landet i Norden där det utförs en ansiktstransplantation. Vid Tölö sjukhus i Helsingfors är allt klart för den mycket komplicerade operationen. En av de största svårigheterna kommer att bli att hitta lämpliga donatorer.

Fred Karlsson fick kulturpris

Han är tidigare professor i språkvetenskap.

En tecknad bild av barn som jobbar i ett klassrum.

Familjeterapeut: Föräldrar uppmuntras skaffa ADHD-diagnos

Allt fler barn och unga får diagnosen ADHD. Det finns många som verkligen lider svårt av ADHD - men experter varnar för överdiagnosticering i och med att skolorna måste vifta med diagnospapper för att få extraresurser.

Svininfluensa på kommande?

Ovanligt många fall av svininfluensa har uppdagats i Norge under de senaste veckorna. Hos oss väntas säsongens influensaepidemi vara som värst om några veckor, före det vet inte hälsomyndigheterna om svininfluensan börjar härja också hos oss.

Julgubben på köpcenter

Julhandeln kan bli lam

Finländarnas osäkerhet inför framtiden sätter sina spår på julhandeln. Förbundet för Finsk Handel förutspår att julhandeln blir nästan lika lam som vid recessionsåren 2008 och 2009. Många uppsägningar och permitteringar har satt sina spår.

Stuk: Uranet från Talvivaara har låg strålning

Hundratals kilo tungmetaller har runnit ut i naturen under den senaste veckan från gruvan Talvivaara. Mest bekymmersamt är det om tungmetaller kommer ut i vattendragen sade Timo Jouttijärvi vid Finlands miljöcentral under en presskonferens på måndagen om utsläppen.

Lärarna efterlyser bättre IT-utrustning

Många lärare vill ha bättre IT-utrustning i skolorna.