Hoppa till huvudinnehåll
Johan Portin, Yle Sporten
Bild: YLE

Artiklar av Johan Portin

Stor VM-pokal på gatan i Qatar 2022.

Portin: Varför är vi i Qatar?

”Är vår skyldighet att lyfta fram de mörka sidorna.”

Nico Rönnberg.

På tv i dag: Skyttekungen Rönnberg behöver andra tuppar på topp

Ska Riihimäkilaget lyckas överraska Ademar Leon?

Stafettkarnevalen 2018.

Portin: Stafettkarnevalshjältarna på 42 x 60 min

"Vadå 42 x 60? Minuter? Det är det tuffaste loppet."

Györi ETO KC och CSM Bucuresti.

Finalturneringsdags i handbollens Champions League – följ med på Arenan

Yle sänder avgörandet i damernas Champions League.

Caj Stålström, 1931-2014.

Caj Stålström är död

I slutet av september fick vi det tråkiga beskedet att vår tidigare kollega på Sporten Caj Stålström hade gått bort efter en tids sjukdom. Vi minns honom under smeknamnet ”Ståla” som en av de tidiga och stora profilerna inom sport i finlandssvensk radio.

Sportchefen Johan Portin

Johan Portin: Hatten av

Gårdagens hinderfinal för herrar vid EM i Zürich har väckt en ordentlig diskussion. Fransmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad diskades för att mot reglerna slitit av sig sin skjorta med nummerlapp då han kom in på slutrakan. Juryn fattade helt enkelt det enda beslut de kunde, skriver Yle Sportens sportchef Johan Portin.

Stafettkarnevalen 2014.

Se det bästa av Stafettkarnevalen

Se höjdpunkterna från årets Stafettkarneval.

Sportchefen Johan Portin

Johan Portin: Idrott och politik hör tydligen ihop

Idrott och politik - hör de ihop? Tja. Det beror väl på vem man frågar. I samband med hockey-VM i Vitryssland har vi hört många kommentarer om hur problematiskt det är. Det finns rentav de som tycker att man borde ha bojkottat VM för att det har funnits en uppenbar risk för att tävlingarna kunde ha utnyttjats i ett politiskt syfte.

Diego Costa

Missade straffar och bortasegrar

Onsdagskvällens två åttondelsfinaler i Champions League bjöd på missade straffar och bortasegrar. Arsenal - Bayern München slutade 0–2 medan Atletico Madrid gjorde matchens enda mål på bortaplan mot Milan.

Anne Kyllönen, OS 2014

Kyllönen startdam i stafetten

Finland har nominerat sitt lag inför lördagens damstafett. Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen och Krista Lähteenmäki, i nämnd ordning, bildar Finlands kvartett.

Dag 6: Lejonen äntrar OS-rinken

Det här är dagen då de finländska hockeyherrarna inleder sin OS-turnering. Damernas 10 km klassiskt med Kyllönen, Saarinen, Lähteenmäki och Kerttu Niskanen kan bli en annan finländsk höjdpunkt idag. Också i freestyle tävlar fyra finländare idag. Grenen är herrarnas slopestyle.

Petter Northug, OS 2014

Ingen Northug på 15 km

OS i Sotji har inte börjat på önskat sätt för Norges Petter Northug. Nu berättar Norges TV2 att Northug diskuterat situationen med tränaren Trond Nystad. Slutsatsen av diskussionen är att Northug inte deltar på 15 km.

Kaisa Mäkäräinen, skidskytt

Slutspekulerat - Kaisa deltar!

Kaisa Mäkäräinen deltar i jaktstarten i skidskytte ikväll. Efter en dålig sprinttävling i söndags har det varit oklart om Mäkäräinen kommer att tävla eller koncentrera sig på kommande tävlingar.

Kaisa Mäkäräinen

Jagar Kaisa idag? Inte ens tränaren vet

Kaisa Mäkäräinens tränare Jarmo Punkkinen vill inte avslöja om det redan finns ett beslut på om Mäkäräinen ställer upp i dagens jaktstart efter den misslyckade sprinten i söndags.

Boll och springande ben

Magin slår cynismen

Precis då jag tittar ut mot planen fintar han bort en motståndare. Nu är det bara en försvarare kvar. Och målvakten förstås. Han låtsas gå till vänster, blixtsnabbt är han i alla fall förbi på höger sida. Avslutet går i en båge, högt över målvakten och i mål. Med all orsak jublar målskytten medan försvararna ligger ner på sandplanen. Strålande, tänker jag, skriver Johan Portin i sitt sportminne.

Sotji står värd för vinter-OS 2014

Ett år till OS i ...?

Om ett år, den 7 februari 2014, inleds vinter-OS i Sotji. Fast egentligen stämmer inte det - OS ordnas inte i Sotji.

Ungdomspristagarna Jonna Berghem, Eetu Piiroinen och Andrea Julin

Länge leve Idrottsgalan

Är det Sveriges eller Finlands idrottsgala som är bättre? Ingendera. Det är Den finlandssvenska Idrottsgalan som är bäst.

Bandy utan svenskt referat

P.g.a. sjukdomsfall blir det inget referat på svenska i annandagsbandyn.

Badmintonbollar

Alla är välkomna

Alla är välkomna

Eva-Lotta Backman-Winquist, ombudsman, Finlands Svenska Idrott

Vardagsteknik för Skogsmullebarn!

Skogsmullebarnen är mellan 4 och 7 år, vilket är en ålder då fantasi och rörelse är en stor del av vardagen. Barnen är också inne i en ålder då de är väldigt nyfikna och vill experimentera. Utemiljön är full av inspiration och många av sakerna vi gör ute med barnen ger en grund för förståelse för naturvetenskap och teknik.

Andreas Hall

Magiska Jukola

Det är nu ungefär en månad kvar till årets höjdpunkt för många orienterare: Jukola. Denna magiska tävling som lockar över 15 000 löpare att ge sig ut i skogen i juninatten har en speciell plats i de flesta orienterares hjärtan. Så även i mitt.