Hoppa till huvudinnehåll
Matboksförfattare Nina Colliander-Nyman
Bild: Yle / Nina Colliander-Nyman

Artiklar av Nina Colliander-Nyman

Lamm - milt i smaken och i hjärtat

"Lamm ger ull, ost och stek till påsk."

Kräfta - tio ben och stor stjärt

"Kräftan är vårt godaste skadjur."

Äpple - allt annat än förbjuden frukt

"Äpplet är Nordens potatis."

Kantarellen - skogens guld och snapsglas

"Kantarellen är vår mest populära matsvamp."

Vete - världens viktigaste brödsäd

"Vete finns överallt, även där du inte vill."

Morot - rotfrukten för sött och salt

"Torkad morot är främsta källan till karotener."

Jordgubbe - det jättelika smultronet

"Jordgubbe är för många sommarens höjdpunkt."

Tomat - världens populäraste frukt

"Tomaten är världens mest odlade grönsak."

Gös - en läcker rovfisk

"Gösen är vår största abborrfisk".

Potatis - roten till det goda

"Ingenting går upp mot färsk nypotatis".

Från jord till bord - naturen som skafferi

"Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."