Profil: Elin Skagersten-Ström
Artiklar av Elin Skagersten-Ström
Sylt helt utan tillsatser – lär dig att ta tillvara säsongens bär och frukt så de håller länge
Tips på hur du får bra konsistens och smak på sylt och gelé.
När svett förstör favoritskjortan – dölj fläckarna med snygga lagningar och förebygg nya fläckar med svettlappar
Bra plagg är värda att reparera.
Pumpa ger efterrätten en krämig och lyxig konsistens – baka en pepparkaksdoftande pumpapaj och servera med trendig pumpalatte
Här är kockens fem trix för att få till en perfekt paj.
Gör nya kläder av gamla med hjälp av en sax och gör upp med snabbmodet
Sju tips på hur du kan göra nya kläder av gamla.
Sockor med skön passform – hitta rätt häl för din fot
Tips på olika sätt att sticka en häl.
Rädda blomkålen från att ruttna på åkern – här är fem tips på vad du kan göra av den
Använd blomkål istället för ris eller i pizzabotten.
Så här anlägger du en örtträdgård som trivs i vårt kalla klimat
Chatta om odling och örter med experterna.
Fixa eurovisionsfesten med neongrönt färgtema – här är fem tips på drinkar och dipp till lördagen
Guacamole och mojito i Käärijäs nyanser.
Tycker du det är svårt att tillreda fisk? Då ska du testa ecuadoriansk ceviche
Här bjuder vi på ett enkelt recept med popcorn.
Alkoholfria bubblor trendar då vi väljer dryck till festen – här får du tips på två goda drinkar med mousserande vin
En mörk 80-talsklassiker gör också comeback.
Att lappa synligt är enklare än du tror – gör dina håliga strumpor till snygga accessoarer
Haka på trenden och lappa dina kläder.
Förvandla överbliven gröt till mättande plättar – har du lite tid över kokar du ihop en het tjinuskisås medan du steker
Du kan använda vilken sorts gröt som helst i smeten.
Bjud på enkel mat i lyxförpackning – ugnsbakade ägg i tunnbröd är en festlig rätt till frukost eller brunch
Ägg blir extra krämiga och goda i ugnen.
Kaffe eller vitaminer till frukost? Här är två morgondrinkar för en festligare start på dagen
Två alkoholfria drinkar som passar både frukost och brunch.
Att göra mat på utflykten behöver inte vara krångligt – bygg en bärbar ugn och ett litet friluftskök av konservburkar
Scoutledaren tipsar om trygg eldning.
Tycker du skinkpålägg är för dyrt – testa att koka egen smörgåsskinka, den blir saftigare, smakrikare och mycket billigare
Rotsaker och kryddor ger skinkan en god smak.
Saftiga hembakade kanelbullar – så här får du till cafégoda bullar helt utan mjölk och ägg
Rivet äpple ger bullarna en knäckig smak.
Syrlig lemoncurd utan mjölk – perfekt till en fluffig pavlova
Lemoncurd passar också som pålägg.
Gillar du mat som räcker hela veckan? Testa baeckeoffe, en fransk variant på kött och potatis som nästan lagar sig själv
Värmande gryta med smak av vitt vin och grönsaker.
Stickglädje och hjälp till världens barn – tillsammans samlade vi in över 6 000 euro till Näsdagen och spred värme med stickade sjalar
Tack för din donation och alla bilder!
En krämig pastej med picklat passar perfekt på julbordet – röda linser är huvudingrediensen och smaksättningen klassisk
Linspastejen är vegetarisk och går utmärkt att frysa in.
Picklade grönsaker med svamp är ett billigt och lyxigt tillbehör – i en enkel 1-2-3 lag bibehålls både krisp och smak
Att konservera behöver inte vara speciellt krångligt.
Få ut mer av grisen än bara bacon och skinka – en prima lever blir utan alltför stort besvär en bredbar pastej
Lär dig göra en klassisk leverpastej.
När du har lust att göra riktigt chilihet mat – en läskande lassi med lingon dämpar elden i munnen
Lassi påminner om smoothie och passar också som mellanmål.
Tycker du det är krångligt att göra glass – kokosgrädde och socker är faktiskt det enda som behövs
Glassen är mjölk- och äggfri och passar även allergiker.
Strunta i dyra julblommor – att dekorera med mossa och kottar är nästan gratis
Fantasiljus och mossbollar håller länge och torkar vackert.
En snabblagad och mättande sallad för en billig peng – testa ljummen bönsallad med en rivig rödvinsvinägrett
Salladen passar både som lätt lunch eller sidorätt.
Har du vinslattar över eller en bortglömd flaska vin i skåpet? Gör din egen vinäger – det är enkelt och du sparar pengar
En liten skvätt vinäger och vin är allt som behövs.
Är du seg efter träning eller magsjuka? Testa hälsodrycken switchel som passar både som sportdryck och drink
Vinäger och ingefära ger drinken en spännande smak.
Live: Vi stickar kompissjalen och samlar in pengar till förmån för Näsdagen, torsdagen den 10 november 2022 kl 19.00 – välkommen med!
Umgås med oss i direktsändning och ställ frågor i chatten.
Baka en fransk Quiche Lorraine och en syrlig äppelpaj av samma deg: klassiska pâte brisée
Degen ska arbetas snabbt och vila kallt för extra frasighet.
Tillsammans med Näsdagen 2022 kan vi göra något för dem som behöver det mest, i år stickar vi kompissjalar
Vi stickar en sjal och hjälper världens barn.
Testa boveteplättar som är naturligt glutenfria – lätt som en plätt att göra galette från Bretagne
Galetten passar både med salt och söt fyllning.
Här bjuder vi på tre enkla sätt att tillreda potatis – "dörrmattor" och "tändstickor" är franska smeknamn på våra klassiska potatisrätter
Ugnspotatis och råraka hör till de enklaste potatisrätterna.
Värm dig med "Black Forest Pasta", den svarta skogens pasta – kocken David Ortiz bjuder på hemlagad pasta med säsongens svamp, vaktelägg och chili
Svarta skogens pasta är en mustig hösträtt.
Strömsös trädgårdsexpert svarar på tittarnas frågor om höstsådd, sniglar, kompost och no dig-metoden
Frågorna ställdes i direktsändningar på Arenan.
Strömsö live på Arenan: Vi sänder direkt från komposten torsdagen den 15 september kl 18 – se vad som har hänt i komposten på ett år och ställ frågor i chatten
Ställ dina kompostfrågor åt trädgårdsexperten i chatten.
Mexikansk fika i nordisk tappning – Paul Svensson bjuder på klimatsmarta churros med libbsticka och rötad gran
Byt ut kardemumma mot libsticka och vanilj mot rötad gran.
Baka salt cheesecake med smak av hav och grillad grädde – perfekt bjudrätt till fest och buffé
Lär dig tricket att smaksätta grädde med glödande grillkol.
Violer, häggbär och hallonblad sätter färg på garn och tyg – testa växtfärgning experiementellt i burkar och i saftkokare
Minna Knutar experimenterar med växtfärgning.
Baka falsk banankaka med tosca – palsternacka ger smak åt den saftiga kakan
Riven palsternacka med havremjölk ger banansmak.
Gör som spanjorerna och fira med grillad lök – kocken Paul Svensson gör sin tolkning av den katalanska klassikern calçot med romesco
Nyskördad knipplök är mild och passar fint på grillen.
Trädgårdens jordfabrik har startat – dags att vända komposten och se hur mikrolivet jobbar
Vi sände live från komposten.
Fixa påskens enklaste bakelse – en klassisk rulltårta toppad med apelsin
Strö kardemumma på kakan för en vacker och god twist.
Djur i regnbågens alla färger gör virkdesignern Veronica Lönnqvist glad – här bjuder hon på ett enkelt mönster på ett virkat bi
Instruktionerna är enkla och passar för nybörjare.
Locka fram nya smaker i morotssoppan med kaffe – den beska drycken är en klockren smakkompis till den orangea roten
En het och mättande soppa som passar för lunchlådan.
Testa drinkklassikern mojito som te och servera till frukost eller kvällsmys
Rommen går bra att byta ut mot pepparrot.
Baka en saltig maräng som ser ut som stekt ägg – här är äggmackan för den som älskar vardagslyx
Gör något nytt av ägg, testa maräng på smörgåsen.
Släck törsten på tyskt vis – testa den klassiska öldrycken radler spetsad med gul chili
Drycken passar som måltidsdryck eller efter motionsrundan.
Fixa italiensk smakfest på rester – testa de frasiga vegetariska biffarna braciole och melanzanchini
Kokt potatis och torrt bröd piffas med örter och ost.