Hoppa till huvudinnehåll
Bild: Haldin Communication/ Joakim Haldin

Artiklar av Hannah Kekäle

”If you love something - let it go"

I Belgrad frågade folk mig ofta om jag talade med mina föräldrar varje dag. På det sanningsenliga svaret ”en gång under de senaste sex veckorna” höll de på att falla av stolen.

Att lyckas ordna en fredlig Pride-parad

Under min vistelse i Serbien hölls en Pride-vecka i Belgrad. Den väckte massvis med uppmärksamhet runtom i Europa. Mest talades det om att borgmästaren förbjöd Pride-paraden, med hänvisning till kaoset som brutit ut två år tidigare.

Musik överallt i Serbien

Vad man inte kan undgå att uppmärksamma i Serbien är att det spelas livemusik överallt vart man än går.

Fotbollsmatch i Serbien

Trafiken står stilla. Människor går på gatorna med Serbiens flagga vajande i sina händer. Någon slår takten i en trumma. En polis försöker desperat få trafiken utredd, han blåser i sin visselpipa. Stämningen är obeskrivlig.

Serberna tar mode på allvar

När man ser sig runt på gatorna i Belgrad förvånas man ständigt över hur välklädda alla är. Utseendet skapar det första intrycket och serberna tar det på största allvar. Inga joggingbyxor någonstans och kvinnorna går utan problem med skyhöga klackar.

Hannah kopplar av vid floden

”Skall vi träffas på söndag och hänga vid floden?” Det är längs floden alla samlas på söndagen. Endera för en promenad, för en picknick eller för en kaffe med vänner.

Hannah flyttar till Serbien

Hannah Kekäle kommer från Vasa och skall flytta till Belgrad i Serbien. Hon flyttar för att jobba med en fredskonferens för unga för Kosovo. Det gör hon via FN:s fredsuniversitet ECPD (European Center for Peace and Development).