Hoppa till huvudinnehåll

SFP:s Anna-Maja Henriksson vill föra in partiet i regeringen igen - hon lovar ändra beslut som försämrat vården på svenska

Vill ha privata aktörer i vården men klarare regler.

För Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson handlar riksdagsvalet om det tvåspråkiga Finlands framtid. Nu vill partiet ha tillbaka makten och lovar ändra på beslut som försämrat den svenskspråkiga vården under den här valperioden.

Förstår du hur rösterna räknas i valet? Här får du lära dig d´Hondts valmatematik på ett enkelt sätt

Se på videon och lär dig d´Hondts metod på ett skönt sätt.

D´Hondts metod eller heltalsmetoden är ett sätt att fördela rösterna i ett val. Det gynnar stora partier och valförbund mellan mindre partier, medan riktigt små grupper kan ha svårt att komma igenom. Slappna av och lär dig d´Hondts metod på ett kittlande och lite annorlunda sätt.

Wallin: ”Nu kan man inte längre motarbeta reformen som föll - före valet måste alla partier presentera sina egna förslag för en framtida vårdreform”

Fältet är öppet och ordet fritt, säger Wallin.

Frågan om hur framtidens vårdstruktur ska se ut borde få svar så fort som möjligt, menar avgående riksdagsledamot Stefan Wallin. Han anser att det var ett smart beslut av statsminister Sipilä att lämna in regeringens avskedsansökan så att fältet nu är öppet.

Nyligen publicerat - Val