Hoppa till huvudinnehåll

Hur kan vi stå till tjänst?

Gänget på Yle Åboland är ute på nya äventyr och besöker under året arbetsplatser, föreningar och personer för att lyssna och lära av andra men också för att helt konkret göra en insats!

Hur kan vi hjälpa dig? Hör av dig om du vill ha vår hjälp på ditt jobb, din förening eller på annat sätt i din vardag!

Mejla oss på radiovega.aboland@yle.fi

Firande tennisförening med växtvärk

Fyra välskötta, rektangulära grusbanor ligger tätt intill varandra. Banorna gapar tomma men lyser jämnt orangea i det mulna förmiddagsljuset. Bristen på snö och is får dem att se nästan spelbara ut trots att det är slutet av december.

Milli behövs fortfarande

Milli finns till för personer som använder sprutdroger.

Nilla Hansson besökte hälsorådgivningsbyrån Milli på Aningaisgatan i Åbo. Milli finns till för personer som använder sprutdroger och deras anhöriga.

"Använd tandtråd, gott folk!"

Då jag kliver in på den nyöppnade tandläkarmottagningen i S:t Karins faller blicken genast på en skål med lite julgodis. Eh, godis? Haha, kunderna har faktiskt frågat vad vi har för motiv då vi bjuder på choklad i väntrummet. Men det gör vi bara för att det snart är jul, skrattar tandläkaren.

Ett besök på Alla Nyheters Moderskepp BBC

För surfaren kanske det är "North Shore" på O'ahu på Hawaii och för historieälskaren är det troligen Rom. Men för den som jobbar med tv, radio och framförallt nyheter, är det ett ställe som på står högt, om inte högst, på önskelistan över av platser att besöka - British Broadcasting Corporation, eller BBC i London.

Salongen som är mer än en frissa

Stina Liman slår sig ner i frisörstolen och fäller ner sitt långa röda hår. Hon ska på audition i morgon och vill att håret ska vara i toppskick. Frisören Petra Salmi som i december öppnat upp sin drömsalong tar saxen i handen och sätter i gång.

Statliga verk och skolornas huvudvärk

Finland består av en uppsjö av statliga verk som kanske inte alla gånger är så lätta att greppa. Ett av dessa verk är Regionförvaltningsverket som jag jobbade för en dag.

”Det hör inte hit!”

Hon står framför altaret och bänkarna fylls av förväntansfulla barn och vuxna. Det är dagen före skolavslutning och skolgudstjänsten är ett säkert tecken på att sommarlovet står inför dörren.

På talko i storköket

Då jag lovade ställa upp som frivillig vid Samstämt 2013 – Spelmans- och folkdansstämman i Pargas den 7-9.6.2013, så visste jag inte direkt vad de väntade av mej. Men, ganska snabbt fick jag klart att det var på kökssidan man behövde hjälp, och så blev det.

Äldrevård på distans

Tänk dig att sitta på en ö långt ute i Skärgårdshavet och ändå kunna umgås med t.ex. en person i Västanfjärd eller på något helt annat ställe.