Hoppa till huvudinnehåll

Språk, datorer och mat ska få i gång arbetslösa i Raseborg

18 deltar i vårens kurs.

Ännu en Startgrupp för långtidsarbetslösa vuxna har inletts i Karis. Deltagare i tidigare grupper har till en viss del fått arbete, men det är svårt att sysselsätta dem som varit över 500 dagar arbetslösa. Den nya gruppen har deltagare som inte varit så länge utan jobb, så Raseborgs stad tror att flera kommer att hitta arbete efter kursen.

Rättsprocessen mot hvc-läkaren McDonald slut - men kan ändå fortsätta

Outi McDonald väntar på samtal. Men får kanske inget.

Hvc-läkaren Outi McDonald som sades upp av Hangö stad väntar på ett samtal av Hangös stadsdirektör. Hon kommer gärna tillbaka på jobb nu då hon dels fick rätt i att uppsägningen gått fel till och dels för att stadsstyrelsen beslöt att avsluta rättsprocessen. Men hon får troligtvis inget samtal av stadsdirektör Denis Strandell den närmaste tiden.

Naturliga sandskulpturer förbryllar i Hangö

Skulpturerna på Vedagrundet har troligen formats av stormen.

Hangöbon Pirjo Nyman upptäckte i början av veckan intressanta sandskulpturer på Vedagrundet i Hangö. Forskningsledaren Mikael Kilpi från yrkeshögskolan Novia säger att stormen sannolikt format skulpturerna.

Undersköna västnyländska vyer ur fågelperspektiv i serien Vårt land

I avsnittet Sydkusten visas bilder från Barösund till Hangö.

I serien Vårt land presenteras hela Finland och dess vackra natur uppifrån. Serien i tio avsnitt är filmad från helikopter med en 4K-kamera av toppkvalitet. Materialet har filmats in under en period på närmare fyra år. Varje avsnitt har en lugn rytm, så kallad slow-tv. Serien har producerats av Shine Finland Oy. Serien Meidän maamme – Vårt land visas i Yles TV1 måndag-fredag klockan 18.30-19.00. På tisdag 17.1 visas avsnittet om Sydkusten där man kan se bilder från Barösund till Hangö tolv minuter in i programmet. Varje avsnitt kan också ses på arenan och dessutom finns det enskilda klipp från en del orter.

Degerbyrevyn bjuder på lokal version av På Spåret

Finlands självständighet är också en viktig del i revyn.

Den sjuttonde revyn i Degerby blir en mix av Finland självständighet och saker som inte alls har med självständighet att göra. Så som en egen lokal version av det svenska tv-programmet På Spåret.

Mitt Yle är en plattform för din förening

Dela med dig av din förenings resultat och bedrifter.

Yle Västnyland erbjuder nu genom Mitt Yle en ny plattform och en ny form av synlighet för idrottsföreningar i Västnyland. Ta kontakt och kom med och skapa en helt ny helhet på Yle Västnylands webb.

Yle Västnyland bloggar

Lyssna på Vega Västnyland

Nu på Vega Västnyland

Laddar program...

Västnyland - radionyheter

Lyssna i efterhand på Arenan

Närbild - om händelser och mänskor i Svenskfinland. Nytt avsnitt på Arenan varje söndag kl 20.00.

Läs mera:

Mitt Västnyland - vad vill du veta?

Hur många fönster har Fixhuset i Ekenäs? Hur fungerar hissen i Hangö vattentorn? Varför är det så få kvinnor i fullmäktige i Sjundeå? Hur är det att jobba som sotare i Ingå? Du bestämmer och ställer frågan. Och kom ihåg - det finns inga dumma frågor.

Här hittar du oss

Kontakta redaktionen

Tel växel: 019 - 264 88 40
Ring in under sändning: 019 - 264 88 55
SMS:a 16261, skriv "VEGAVN ditt meddelande" (Avgift: 50 cent/SMS)

vastnyland@yle.fi

Yle Västnyland, PB 33, 10601 EKENÄS
Besökare: Gustav Wasas gata 8A (ingång från gården)

Tipsa oss!

Står det en älg och ugglar på vägen? Såg du glasögontjuven eller har du kommit på världens bästa uppfinning?

Vi är intresserade av vad som händer i din omgivning. Skicka dina tips (anonymt om du vill) via formuläret. Du kan också skicka bilder till radiovega.vastnyland@yle.fi

Dagens nyhetschef / nyhetstips: 019 - 264 8842

Nyligen publicerat - Västnyland