Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

Slaget: Får Italien en populist-ytterhögerregering?

Att få ihop en regering i Italien är inte lätt. Deadline är söndag kväll. Nu tycks den populistiska Femstjärnerörelsen och ytterhögerpartiet Lega ha fått ihop ett kontrakt för ett regeringsprogram. EU håller andan och en ny befarar eurokris. Vart går Italien?
Måndag 21.5 kl. 12.03 och 22.45

Språket: Tjocka på ditt ordförråd

Går det att förbättra sitt ordförråd på något annat sätt än att läsa mycket? Språkvetaren Henrik Rosenkvist försöker tipsa om möjliga genvägar. Varifrån kommer ordet kafferep? Vad skiljer förkortningar från akronymer? Programledare: Emmy Rasper. Produktion: Sveriges Radio.
Måndag 21.5 kl. 23.20

Operaguiden: Tosca - kärlek, våldtäkt och mord

Kärleksparet Tosca, diva, och Cavaradossi, målare, har båda skrivit in sig operahistorien genom sina arior ur Giacomo Puccinis opera. Operaguiden går igenom några av de mest kända anekdoterna. (Repris)
Tisdag 22.5 kl. 19.22

Fokus på Kebu

Han började i bandet 1G3B som gjorde vansinnig, brutal rock med texter på närpesiska. Men Kebu gillade egentligen bäst att spela och komponera på egen hand. Nu har en del av hans klipp på nätet miljoner visningar.
Onsdag 23.5 kl. 21.03

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Serie om Norden i den klassiska musiken

Ny musikserie: Norden i musiken

Hur brusar havet i musik från Norge? Susar skogen på samma sätt för Jean Sibelius som för Wilhelm Stenhammar? Och var hittar man en nordisk kompositör som skrivit symfoniskt om sin katt? I en serie på åtta program bjuder Wivan Nygård-Fagerudd på nordiska tonsättares gestaltning av Nordens natur och myter - havet, skogen, ljuset, årstiderna.

Meny - matprogrammet som tittar djupt i grytorna

Meny - programserien med tips för matlagning

På söndagarna kl. 19.22 med start den 13.5 sänder Yle Vega avsnitt ur Sveriges Radios serie om mattrender, tillverkning och odling av råvaror och tips för tillredning av vår vardagsmat.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega