Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella program i Yle Vega

De äldres råd: Ett stormigt år

Brexit, Macron och de gula västarna, Svenska Akademien, Merkel, hälsovårdsreformen, Trump och Putin. Och mycket annat. De äldres råd diskuterar det arv det gångna året lämnar över till det nästa. I rådet sitter Ralf Friberg, Per-Erik Lönnfors, Henrik Meinander och Geo Stenius.
Måndag 17.12 kl. 12.03 och 22.15

Psykprat med närstående

Del 5/5. De senaste tio åren har Staffan varit sjukskriven större delen av tiden. Han har haft fullt upp med att klara av en vardag kantad av ångestattacker, social fobi och total trötthet. Åsa har stått för försörjningen, en stress som ledde henne in i utmattningsdepression.
Måndag 17.12 kl. 19.22

Språket: Vill du heta Jämtiock, Flatterskalle eller Skåpråtta?

Varför är det vissa namn som återkommer i nedsättande uttryck med namnändelse, som Slarvmaja och Strulpelle? Varför är det ett trefaldigt leve som gäller i Skåne och ett fyrfaldigt leve i resten av landet, och hur kommer det sig att vi säger ett fyrfaldigt leve? Produktion: Sveriges Radio.
Måndag 17.12 kl. 22.50

Bokvaka

Det är dags för årets höjdpunkt för alla bokälskare! Bokpoddarna Anne Hietanen och Ida Henrikson med gäster som också älskar böcker pratar om årets viktigate läsupplevelser - allt från barnböcker och deckare till finlandssvenska och internationella favoriter och lyssnarna har bidragit med sina bästa boktips.
Torsdag 20.12 kl. 19.22-22.00

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega