Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Skicka hälsningar till Tongåvan

Läs mera:

Ungas välmående tema i Tongåvan

Under oktober fokuserar Tongåvan via Röda Fjädern-insamlingen på ungas välmående. Målet är att samla in fem miljoner euro för att stöda ett gott liv för de unga genom mental hälsa och drogfrihet.

Fester till minne av de döda

Alla helgons dag och halloween har mycket gemensamt.

I månadsskiftet oktober-november infaller på olika håll i världen fester till minne av döda anhöriga. Några av dessa är alla helgons dag, halloween och de dödas dag.

Aktuella program i Yle Vega

Varför är Mars en så svår planet att landa på?

Det gick inte bra för Europeiska rymdstyrelsen ESA:s Marslandare Schiaparelli som tystnade mitt under landningsförsöket.Vad betyder det här för ESA:s framtid?
Lördag 29.10 kl. 6.03

I vinkällarens värld

Vad händer bakom de lyckta dörrarna på privata spritklubbarna och hur dyrt ska ett gott vin egentligen vara? Vinimportören och grundaren av vinklubben 1693 Larissa Paulig gästar studion.
Vega Lördag 29.10 kl. 9.03-12.45

Vega Eftermiddag

I lördagspolitikserie denna vecka intervjuas SDPs Hildur Boldt. Vi funderar också också på idén med vintertid. Janne Isaksson hårdbevakar Inter-TPS i Åbo.
Lördag 29.10 kl 15.03-18.00

Fokus på Kent: Kent tar avsked

Kent har under åren belönats med Grammisar i nästan alla kategorier som finns för ett rockband. Hör om bandets historia och dess musik. Redaktör: Kjell Ekholm.
Lördag 29.10 kl. 13.03

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega

  • ”Berättelsen är helig!”

    Magnus Londen har utsett Svenska Yles litteraturpristagare.

    I år var det journalisten Magnus Londen som var enväldig jury för Svenska Yles litteraturpris. För Magnus är det oerhört viktigt med en bra berättelse, och det tycker han att han fick i Ann-Luise Bertells roman Vänd om min längtan.

  • Vilhelm - en slug erövrare

    Vilhelm Erövraren tillämpade en slug krigslist 1066

    Det var en mästerlig krigslist som avgjorde slaget vid Hastings år 1066. Den normandiske härskaren Vilhelm den förste lät innehavaran av den engelska kronan, Harald Goodwinson, trötta ut sig innan han lade in sin stöt.