Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Soulvibbar med Jakobstad-Helsingforsbandet The Napkins

Moderna soulvibbar med inspiration från 60-talet.

The Napkins är ett soulband från Jakobstad/Helsingfors som spelar original soulmusik i retrostil. Deras musik kombinerar moderna soulvibbar med inspiration från det svängande 60-talet och musiken har allt från rytmiska, dansvänliga melodier till snabba ballader. Normalt består bandet av nio medlemmar men i Vår musiks studio var de tre som bjöd på en minikonsert.

Aktuella program i Yle Vega

Slaget efter tolv: Den avreglerade taximarknaden

Taxibranschen är avreglerad i Sverige och om ett år kommer den att vara avreglerad också här i Finland. Då får taxin ta vilket pris som helst. Debattörer är taxichauffören Kai Andersson och Sabina Lindström från Kommunikationsministeriet. Pekka Palmgren leder debatten.
Måndag 29.5 kl. 12.03

Språket: Vart har ordet kickers tagit vägen?

När filmen Stockholmsnatt kom ut i slutet av 80-talet blev Paolo Roberto ansiktet utåt för begreppet ''kickers''. Tidigare var civil motsats till militär men vad betyder det idag? Språkvetare: Ylva Byrman. Programledare: Emmy Rasper. Produktion: Sveriges Radio.
Måndag 29.5 kl. 23.20

Vega Kväll

Musik, livsstils- och samhällsfrågor med nöjen och nyttigheter i vardagen från hela Svenskfinland. Redaktör: Camilla Kivivuori.
Tisdag 30.5 kl. 17.30-19.00

Focus på Burt Bacharach

Del 1/2. När du hör en låt av Burt Bacharach känner du igen den. Någon har rentav kallat honom för Poppens Dalai Lama, med ett stänk av lycka och sentimentalitet i en salig musikalisk blandning. Redaktör: Benny Törnroos.
Onsdag 31.5 kl. 20.03

En mormor med sitt udnernärda barnbarn på Kismayo General Hospital’s Stabilization Centre

Hjälp hungrande i Östafrika via Tongåvan

20 miljoner mänskor får inte tillräckligt med mat.

Över 20 miljoner människor har svårigheter med att få tillräckligt att äta i östra Afrika. Läget är värst i Somalia och Sydsudan eftersom de långvariga konflikterna försvårar matbristen ytterligare.

13-åriga Henrik Creutz år 1987 sminkad som Gene Simmons i Kiss framför Kiss-plansch

Henrik är värvad av Kiss Army för livet

Henrik Creutz är Kiss-fan och Kiss Army-medlem.

Åttiotalets Kiss hade tvättat bort sminket men via hitlåtar som Heavenś on fire och Tears are falling hittade en generation tonåringar det amerikanska bandet som redan då var veteraner i gamet. En värld av svartvit smink, blod, bomber, granater, konfetti och litet under bältet-humor satte sina spår för livet. Nu som förälder gäller det att lära nästa generation glädjebudskapet om världens hetaste band när de är i stan; KISS.

Skön gungig soulmusik med The Napkins

Soulmusik kan aldrig vara fel.

The Napkins är ett soulband från Jakobstad / Helsingfors som spelar original soulmusik i retrostil. Deras musik kombinerar moderna soulvibbar med inspiration från det svängande 60-talet och musiken har allt från rytmiska, dansvänliga melodier till snabba ballader. Normalt består bandet av nio medlemmar men i Vår musiks studio var de tre som bjöd på en minikonsert.

Symbolisk begravningsprocession utanför teatern.

Teaterrevolutioner i Berlin

Nya Volksbühne presenterade sig.

Parallellt med festivalen Theatertreffen pågår en kontroversiell teaterrevolution i Berlin, med två klassiska teaterhus som får nya chefer. Tomas Jansson besöker Volksbühne, och kommenterar den nya chefens efterlängtade presskonferens.

Bokpärm: Muminpappans memoarer,

Radioteatern öppnar arkivet

Yle öppnar sina arkiv och Radioteatern kan nu bjuda på en hel del dramaproduktioner på Arenan. Bland dem finns Julafton av Bo Carpelan från 1983 och Muminpappans äventyr, en dramaserie i fyra delar som baserar sig på Muminpappans bravader och Muminpappans memoarer. Höstens stora satsning på Lappvikens sjukhus hittar du också här.

Sidhuvud för Suomi Finland 100 på Arenan

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega