Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella program i Yle Vega

Antalet hemlösa unga har ökat i Finland

Finland är bäst i Europa på att få ner hemlösheten. Kan vi lita på att den goda utvecklingen håller i sig? Hör Cecilia Ehrnrooth, Virpi Liirus-Mäkelä, diakonissa i Helsingfors och Benny Uhlenius från Kalliolas boendetjänster.
Onsdag 17.10 kl. 12.03 och 22.15

Föräldrakväll om barns ilska

Barns ilska kan vara konfunderande - hur ska man som förälder reagera på den? Det kan vara utmanande att diskutera klimatförändring och miljörfrågor på ett konstruktivt och lugnande sätt. Hur gör dagens föräldrar och vad säger en psykoanalytiker?
Onsdag 17.10 kl. 17.30-19.00

Besser & Wisser: Hakuna matata, Alfred Nobel

Årets Nobelpris i ett nötskal. På vilket sätt anknyter en hårtork och en pingpongboll till fysikpriset? Dessutom: åk till Afrika, företagare! Det är möjligheternas och framtidens kontinent.
Onsdag 17.10 kl. 19.22

Fokus på Riot grrrl-rörelsen

Riot grrrl-rörelsen föddes ur feminismen och missnöjet med hur manlig punkscenen var. Det var i Olympia, USA, som grogrunden lades i början av 1990-talet. Vad kan klassas som Riot grrrl-musik? Lever den fortfarande?
Onsdag 17.10 kl. 20.03

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Stöd cancerforskningen via Tongåvan

Tongåvan är med i kampanjen Rosa bandet.

Pengarna som kommer in går direkt till bröstcancerforskningen och till rådgviningstjänster för patienter som har blivit diagnostiserade med bröstcancer. Cancerstiftelsens kampanj Rosa bandet har samlat in medel sedan år 2003.

Ett brett utbud av intressanta poddar

Allt du vill veta om poddsändningar på Yle.

Krimpoddar, poddar om böcker, 203 sommarpratare, dokumentärer, poddar med sport som tema, dialektväktare, Radiodoktorn och personporträtt finns samlade i vårt arkiv.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega