Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

Jakten på Jorden 2 i Kvanthopp

Drygt 3600 planeter. Så många känner vi till just nu i andra solsystem. Alla dessa har vi hittat de senaste tjugo åren. Och nya, kraftfullare teleskop betyder att vi bara är i början av en gyllene era av upptäckter. Redaktör: Marcus Rosenlund.
Lördag 29.4 kl. 6.03

Ella Fitzgerald 100 år

Jazzens drottning har man kallat henne. Med sin mjuka och omfångsrika röst var hon en av jazzens mest hyllade och omtyckta solister. I programmet medverkar Aili Ikonen, en av Finlands främsta unga jazzsångerskor i dag.
Lördag 29.4 kl. 13.03

Gräl om pengar

Sjuttio procent av grälen i ett förhållande handlar om pengar. Pia Abrahamsson diskuterar med socialpsykologen och samhällsvetaren Karin Palmén och Johan Hultkrantz som är spar- och placeringsrådgivare.
Lördag 29.4 kl. 19.15

Vega Kultur: Vem läser vad idag

Katarina von Numers-Ekman är läsambassadör, hon inspirerar lärare, elever, föräldrar och dagispersonal till läsning. A United Kingdom berättar om hur kungasonen från Bechuanaland gifter sig med en vit kvinna.
Söndag 30.4 kl. 6.03

Silhuett av en nedstämd mänska

"Att medge sin depression är början till att bli frisk"

Kaj Collin hjälper nu andra att hitta kamratstöd.

Via insamlingen En liten gest går en del av pengarna till att stöda personer med mental ohälsa. Centralförbundet för mental hälsa och hjälper människor att komma vidare efter depressioner och andra mentala djupdykningar.

Tomi Käkelä från Rauman Seudun MS-yhdistys

Tongåvan ber dig om en liten gest

I april samlas pengar för flera handikapp-organisationer

Tongåvans insamling går i april till människor i olika åldrar. Det hänger ju inte på åldern när man insjuknar i astma eller i diabetes, när man är synskadad eller har problem med hjärtat.

Skön gungig soulmusik med The Napkins

Soulmusik kan aldrig vara fel.

The Napkins är ett soulband från Jakobstad / Helsingfors som spelar original soulmusik i retrostil. Deras musik kombinerar moderna soulvibbar med inspiration från det svängande 60-talet och musiken har allt från rytmiska, dansvänliga melodier till snabba ballader. Normalt består bandet av nio medlemmar men i Vår musiks studio var de tre som bjöd på en minikonsert.

Jari Sillanpää på eget vis

Möt Finlands stora underhållare och tangokung Jari Sillanpää

Jari Sillanpää är den artist som sålt mest skivor i Finland av en och samma utgåva, över en kvarts miljon av debutplattan som utkom 1995. Han har medverkat i Eurovisionen, givit ut böcker, medverkat i musikaler, spelat för otaliga utsålda arenor och uppnått allt man kan inom musikbranschen här hemma.

Bokrecension: Vägen heter Ryssland

I en ny bok reser Anders Mård längs riksväg M10 i Ryssland.

Riksväg M10 mellan S:t Petersburg och Moskva är 697 km lång. Vägen heter officiellt ”Ryssland” och den har en särskild symbolisk betydelse i den ryska kulturhistorien. Anders Mård har skrivit en personligt hållen reportagebok om M10 som en spegel av samhällsutvecklingen (eller stagnationen om man så vill) i Ryssland under de senaste seklerna.

jurij gagarin, 1961

Jurij Gagarin i rymden 1961

Sovjetunionen jublade när Gagarin svävade i rymden.

Den 12 april 1961 svävade kosmonauten Jurij Gagarin som den första människan i rymden ett varv runt jorden i farkosten Vostok. Sovjetunionen jublade.

Två killar sitter i trappa i skolan.

Att leva med Kennedys sjukdom

Ovanlig muskelsjukdom bryter ner kroppen.

Michael och Daniel lever båda med Kennedys sjukdom. De har fått allt större problem att klara sig i vardagen och de berättar hur livet totalt förändrades efter att de insjuknade.

Bokpärm: Muminpappans memoarer,

Radioteatern öppnar arkivet

Yle öppnar sina arkiv och Radioteatern kan nu bjuda på en hel del dramaproduktioner på Arenan. Bland dem finns Julafton av Bo Carpelan från 1983 och Muminpappans äventyr, en dramaserie i fyra delar som baserar sig på Muminpappans bravader och Muminpappans memoarer. Höstens stora satsning på Lappvikens sjukhus hittar du också här.

Sidhuvud för Suomi Finland 100 på Arenan

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega