Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Teaterrecension: Mios Sorgfågel fortsätter sjunga också efter att ridån gått ned

Mio min Mio - en mycket viktig familjeföreställning

För första gången spelas Astrid Lindgrens Mio min Mio på Unga Teatern. Här fångas det fasansfulla men också det varmhjärtade i Lindgrens saga, samtidigt som den politiska aspekten lyfts in. En mycket viktig familjeföreställning – som dock kräver diskussion och eftertanke tycker Svenska Yles recensent Ylva Larsdotter.

Aktuella program i Yle Vega

Vilken roll har en konsertmästare?

Kvällens studiogäst är Reijo Tunkkari (främst i bild) från Mellersta Österbottens kammarorkester. Björn Blomqvist är bassångare och en aktiv profil i det åländska musiklivet.
Tisdag 27.9 kl. 19.22-22.00

Hur klara sig utan eftis?

I Familjeliv handlar det om särbegåvade barn - ett område där Finland fortfarande bara är i barnskorna. Vi träffar familjepanelen och funderar på hur skolbarn klarar sig om eftis saknas.
Onsdag 28.9 kl. 19.22

Fokus på Veronica Maggio

Hon har gått sina egna vägar sedan första skivan utkom, i dag är hon en av Sveriges populäraste artister och nästan allt hon rör vid nu förvandlas till guld.
Onsdag 28.9 kl. 20.03

Mammapolisblogg om sårbarhet

Den svåraste podden om det viktigaste. Vill man fatta vem man är måste man börja här. Om relationer och emotioner med Maria Sundblom Lindberg och Sandra Helsing.
Onsdag 28.9 kl. 23.20

Känslan av ett liv: Olars

Vi reser runt i Svenskfinland och gör nedslag i människors vardag. Det händer mycket i Safia Jamas liv. Hon har avbrutit studierna i nordiska språk och hoppas kunna sadla om och bli sjuksköterska istället. Dessutom ska hon bli mamma. Till all lycka finns en plats där Safia kan samla tankarna och slappna av: pulkabacken i Olars.

Hur vill du få din radioteater?

Berätta hur du vill ha din radioteater?

I Radioteaterns hörspel kan vad som helst hända: vi kan vara på månen, vi kan förflytta oss till år 3333, vi kan ha flygande hästar och talande stenar. Men likväl behöver vi din hjälp. Berätta för oss hur du vill lyssna på din radioteater?

Hungerdagen hörs i Tongåvan

Pengarna går till FRK:s katastroffond.

På Hungerdagen samlar Röda Korset in pengar till katastroffonden för att kunna hjälpa bland annat flyktingar runt världen eller att ge krishjälp i Finland.

Teaterrecension: Kungens tal får sin svenska världsurpremiär i Åbo

Riko Eklundh strålar som kungens talterapeut.

Kungens Tal gjorde succé som film för sex år sedan, historien om den stammande kungen som måste bli nationens samlande kraft inför ett stundande världskrig och den självlärde talterapeuten som blir kungens otippade stöd. Nu görs historien för första gången som teater på svenska, med Peter Ahlqvist och Riko Eklundh som kungen och talterapeuten, i Åbo. Tomas Jansson har sett veckoslutets premiär.

Följ oss på Facebook och Instagram

Känslan av ett liv - Yle Vega <3 Svenskfinland

Nyligen publicerat - Vega

 • Borde Kent ha lagt av för länge sedan?

  Borde Kent ha lagt av för länge sedan eller...?

  Det är länge sedan glansdagarna och Kent har länge rullat på i en trygg vuxen nostalgibubbla. Nu har de inlett sin avskedsturné, men borde de ha lagt av redan tidigare eller är Kent fortfarande relevanta?

 • Kasper Strömman spår Finlands framtid

  Kaspers visioner för Finland år 2020 i bokformat.

  Kaspers vänner har redan döpt honom till Kasperdamus. I sin bok KasperVisio 2020 listar Strömman 100 profetior om Finlands framtid.

 • Vilken film om farliga vatten har skrämt dig mest?

  Två av veckans premiärer tar sats under vattenytan.

  Två av veckans biopremiärer bevisar än en gång att vatten är ett tacksamt element när det gäller att skapa en känsla av fara och skräck. Mörka havsdjup, droppande vattenledningar, övergivna brunnar – varianterna är många. Vilken är din favorit?