Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

Försvarspolitiska framtidsutsikter

Hotbilderna i våra närområden har blivit fler och för att svara mot dem måste Finland utöka sin krigstida styrka. Riksdagsledamoten Stefan Wallin (SFP) och verksamhetsledaren för Fredsförbundet Laura Lodenius diskuterar. Rikhard Husu leder debatten.
Måndag 20.2 kl. 12.03

Språket: På medeltiden kunde alla stava

Svenskans stavningsregler och språkliga normer är relativt nya företeelser. Hur var det förr? Kunde man stava fel på medeltiden? Nja, säger Henrik Rosenkvist, professor i nordiska språk. Programledare: Emmy Rasper. Produktion: Sveriges Radio.
Måndag 20.2. kl. 23.20

Hur är det att bli pappa i ung ålder?

Vegastudion gästas av Ben Bergman och Lucas Esselström som blev pappor medan de ännu var i tonåren. Vi tittar tillbaka på tiden som ung förälder och diskuterar för- och nackdelar.
Tisdag 21.2 kl. 14.03

Österbottniska utmanare i Vegatoppen

Désirée Saarela från Pedersöre är en äkta singer-songwriter. Vasamusikern Nellie Fors är ute med singeln Wonderful Boy. Förra veckan klättrade Lovana upp på första plats med låten 8 hours.
Tisdag 21.2 kl. 23.20

Bokrecension: Ond bråd död i Gamla Vasa

Marita Gleisners krimroman bjuder på överraskningar.

När den pensionerade sömmerskan Cara börjar nysta i sina livstrådar framträder ett mönster som i slutändan leder fram till ett brott. Men vem är offer och vem är förövare? Marita Gleisners spänningsroman Villa Jasmin bjuder på en del överraskande vändningar.

Radioteatern öppnar arkivet

Yle öppnar sina arkiv och Radioteatern kan nu bjuda på en hel del dramaproduktioner på Arenan. Bland dem finns Julafton av Bo Carpelan från 1983 och Muminpappans äventyr, en dramaserie i fyra delar som baserar sig på Muminpappans bravader och Muminpappans memoarer. Höstens stora satsning på Lappvikens sjukhus hittar du också här.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega