Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella program i Yle Vega

Språket: Vill du heta Jämtiock, Flatterskalle eller Skåpråtta?

Varför är det vissa namn som återkommer i nedsättande uttryck med namnändelse, som Slarvmaja och Strulpelle? Varför är det ett trefaldigt leve som gäller i Skåne och ett fyrfaldigt leve i resten av landet, och hur kommer det sig att vi säger ett fyrfaldigt leve? Produktion: Sveriges Radio.
Måndag 17.12 kl. 22.50

Slaget: Borde vi köpa julklapparna på loppis?

Finländarna kommer att satsa mer på julinköp i år än i fjol, visar en färsk undersökning. Men julen är problematisk. Julhelgen den helg som klarast visar på klasskillnaderna i det finländska samhället och julen är en miljöbov.
Tisdag 18.12 kl. 12.03 och 22.15

Topelius, julen och musiken

Studiogäst är Bo Kronqvist, topelian ut i fingerspetsarna och tidigare intendent för Kuddnäs museum. Programvärd: Bertil Blom. klassiskt@yle.fi
Den klassiska kvällen
Tisdag 18.12. kl. 19.22-21.00

Barockkonsert från Wien med ensemblen Eurowinds

Medv. Dorothee Oberlinger, blockflöjt (bilden), Maurice Steger, blockflöjt, Michael Oman, blockflöjt, Daniele Caminiti, luta, Balázs Máté, cello samt Olga Watts, cembalo och orgelpositiv. Wiens konserthus den 23 januari 2018. Produktion: ORF.
Tisdag 18.12. kl. 21.03

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega