Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

MGP-special i BUU-radion

Staffan är tillbaka i BUU-radion och hämtar med sig alla finallåtar från årets Melodi Grand Prix. Under nio veckor framåt lyssnar vi i BUU-radion på berättelsen om Bröderna Lejonhjärta. En speciell ljudgåta med Conny Cozmo utlovas också.
Söndag 24.9 kl. 7.03

Månadens dokumentär: Tunnhåriga män från Södertälje

Det går ett rykte om en frisör som ordnar hårtransplantationsresor till Istanbul. Fickan kallas han. - Oavsett om du är svenne, syrian eller jugge så i grund och botten finns det en kärlek till sitt eget hår, säger en kund. Dokumentären är gjord av Kicki Möller.
Söndag 24.9 kl. 9.15

Vega Söndag: Greppa den digitala tekniken

Heini Karppinen, en av grundarna till Mehackit, besöker studion. Bengt Beijar i Korsholm berättar hur det ser ut med premiären av Bothnia Gospel 100-turnén då tre körer uppträder i Korsholms kyrka samtidigt. Och som vanligt kulturupplevelser från veckan som gått.
Söndag 24.9 kl. 10.03-12.45

Kvanthopp

Vi hör Thor Heyerdahl berätta om han tror att det finns oupptäckta platser i världen och huruvida vi kommer att överleva som civilisation. Vi hör också om ett projekt där man ska börja skicka hjärtstartare med drönare till folk som har fått hjärtstillestånd. Redaktör: Marcus Rosenlund.
Söndag 24.9 kl. 15.03

Du har väl tänkt delta i Hungerdagen?

Tongåvan är med i insamlingen hela september.

Det är igen dags för den årliga hungerdagsinsamlingen där du kan stöda Röda korsets katastroffond. Insamlingen fick sitt namn år 1980 då Finlands röda kors samlade in pengar för att hjälpa offren för hungersnöd i Östafrika.

Veckans sommarprat

Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan

Nationaloperans uruppförande är den 8 september.

Ingmar Bergmans Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan under hösten. Höstsonaten bygger på Bergmans manus, tonsättaren Sebastian Fagerlunds musik och i huvudrollen ses mezzosopranen Anne Sofie von Otter.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega