Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

Dokumenterat: Aktivismen som blev en vetenskap

Historien om Finlands äldsta enhet för genusvetenskap. Vad är det som gör att just genusvetenskap väcker sådana allergiska reaktioner? Är det för att genusvetenskap ses som ett slags aktivism? Är vetenskap någonsin riktigt oberoende och objektiv? Redaktör: Tomas Jansson.
Lördag 26.5 kl. 18.03

BUU-radion

Du får höra en Pippi Långstrumpsaga av Astrid Lindgren. Conny Cozma är ute på nya äventyr och Malin från BUU-klubben berättar om att våga. Mellan varven så spelar fabbo Mårten både gamla och nya låtar.
Söndag 27.5 kl. 7.03

Vega Söndag

Vad betyder det att vara icke-binär och varför är det viktigt att öka medvetenheten om könsindelning? Är skolan faktiskt gratis i Finland och är studentexamen den optimala inkörsporten till högskoleutbildning?
Söndag 27.5 kl. 10.03-12.45

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Serie om Norden i den klassiska musiken

Ny musikserie: Norden i musiken

Hur brusar havet i musik från Norge? Susar skogen på samma sätt för Jean Sibelius som för Wilhelm Stenhammar? Och var hittar man en nordisk kompositör som skrivit symfoniskt om sin katt? I en serie på åtta program bjuder Wivan Nygård-Fagerudd på nordiska tonsättares gestaltning av Nordens natur och myter - havet, skogen, ljuset, årstiderna.

Meny - matprogrammet som tittar djupt i grytorna

Meny - programserien med tips för matlagning

På söndagarna kl. 19.22 med start den 13.5 sänder Yle Vega avsnitt ur Sveriges Radios serie om mattrender, tillverkning och odling av råvaror och tips för tillredning av vår vardagsmat.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega