Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

Fokus på Spice Girls

För 20 år sedan bildade Victoria, Mel B, Mel C, Geri och Emma gruppen som blev världens mest framgångsrika flickband genom tiderna. De banade väg för en kultur där också tjejer fick ta för sig.
Onsdag 25.1 kl. 20.03

Fokus på Antti Einiö: På öl med Jimi Hendrix

Einiö fixade den legendariska konserten med Hendrix på Kulturhuset för 1000 dollar och samma man fick Abba att spela gratis på Hesperia. Hör historier från hans karriär som startade redan på 50-talet. (Repris)
Onsdag 25.1 kl. 21.03

Operaguiden: Giacomo Puccinis Turandot

Del 3/12. Varför vill hjältetenoren Calaf äkta mordmaskinen Turandot? Är det kärlek eller makthunger? Britta Svanholm Maniette pratar knepiga operarelationer med Camilla Lundberg. Produktion: Sveriges Radio.
Onsdag 25.1 kl. 23.10

Hälsovådliga hem ett ökande problem

Samlarmani, missbruk och psykisk ohälsa ligger ofta bakom.

Visste du att ett "snuskigt liv" är en giltig vräkningsgrund om du bor i en hyresbostad? Vad händer om ens hem förvandlas till rena rama soptippen? Antalet människor som bor i hem som är så smutsiga, överbelamrade eller stökiga att de utgör en hälso- eller brandrisk har ökat i vårt land. Trots att de inte är så många till antalet kräver ärendena oproportionerligt stora arbetsinsatser och samarbeten instanser emellan, vilket gör att redan en liten ökning är kännbar.

Radioteatern öppnar arkivet

Yle öppnar sina arkiv och Radioteatern kan nu bjuda på en hel del dramaproduktioner på Arenan. Bland dem finns Julafton av Bo Carpelan från 1983 och Muminpappans äventyr, en dramaserie i fyra delar som baserar sig på Muminpappans bravader och Muminpappans memoarer. Höstens stora satsning på Lappvikens sjukhus hittar du också här.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega

 • Oh, la la - vilken Oscarsgala det blir i år!

  Bra år för Norden och La La Land.

  Nu är det klart vilka filmer och stjärnor som tävlar om årets gyllene statyetter. Överraskningarna är inte så många - men visst är det roligt att två nordiska filmer finns med i täten och att Mel Gibson plötsligt gör comeback.

 • Äventyr kräver rejäla doningar

  Kolla in äventyraren Patrick "Pata" Degermans prylgrotta!

  Ska du åka till Antarktis, Grönland eller Tonga så behöver du prylar. Massvis med prylar. Och det ska vara rejäla doningar! Följ med på en exklusiv visit i upptäcktsresanden Patrick "Pata" Degermans förråd i Helsingfors.

 • "Min partner straffar hunden för att såra mig"

  Min sambo ger sig på vår hund för att skada mig.

  Det är vanligtvis kvinnans älsklingsdjur som får stå i skottgluggen då en våldsam partner vill skada kvinnan psykiskt. Det här just en sådan berättelse.