Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Vill du sommarprata i Yle Vega?

Nu har du chansen att bli en av våra 40 sommarpratare.

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 40 sommarpratare i år? Nu har du din chans.

Aktuella program i Yle Vega

Efter Nio radio med Stan Saanila

Sex är så mycket mer än samlag, säger sexologen Satu Söderström. Hon har utmanat Stan Saanila och hans partner med att bli mer lyhörda för varandras behov, utforska sin sexualitet och lära sig sätta ord på sin lust.
Lördag 21.4 kl 9.03

Vega Lördag: Nyttigt att gå barfota

Julia Malmsten berättar om fördelarna med att sparka av sig både strumpor och skor. Vi får höra om den äldsta byggnaden från 1850-talet i byn Kääpälä utanför Kouvola. Många vill äta mera grönsaksbaserad mat, hur ersätter man kötträtterna?
Lördag 21.4 kl. 10.03-12.45

Fokus på Suomi-hiphop – den nya folkmusiken?

Senast under 2010-talet har också invandrare och nyfinländare börjat sätta sin prägel på berättelsen om hur vårt land ter sig. Möt Hassan Maikal, en ung rappare och samhällspåverkare från Helsingforsförorten Gårdsbacka.
Lördag 21.4 kl. 13.03

VegaLördag

Visste du att istiden var grön? Och varför har Naturväktarnas Facebooksida förvandlats till ett formidabelt slagfält? Vad kan en gravid äta egentligen? Alf Strömberg förmedlar sportlördagen. I studion Joakim Rundt.
Lördag 21.4 kl. 15.03-18.00

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Ny serie om Norden i den klassiska musiken

Ny musikserie: Norden i musiken

Hur brusar havet i musik från Norge? Susar skogen på samma sätt för Jean Sibelius som för Wilhelm Stenhammar? Och var hittar man en nordisk kompositör som skrivit symfoniskt om sin katt? I en serie på åtta program bjuder Wivan Nygård-Fagerudd på nordiska tonsättares gestaltning av Nordens natur och myter - havet, skogen, ljuset, årstiderna.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega