Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Här är Vegas sommarpratare 2017

Många kulturpersoner och få politiker på listan i år.

Vad ångrar Andy McCoy mest av allt? Vems förfäder har översatt världslitteraturen till finska? Vad ska hända med Gullkrona i framtiden? Och hur gick det till när Stefan Ingves räddade Indonesiens ekonomi? Vegas sommarpratare bjuder på spänning och kuriosa, varje sommarvardag klockan 10:03 och 18:03.

Aktuella program i Yle Vega

Sommar i P1: Tarja Halonen

President Tarja Halonen sommarpratade i Sveriges Radio och nu hör vi det i Finland. Hon berättar om arbetet som jurist inom fackföreningsrörelsen, via rollen som utrikesminister till ämbetet som landets första kvinnliga president.
Lördag 19.8 kl. 14.03 och 22.15

Andra går till kyrkan men jag går till Pixne

En dokumentär om missbrukarvård och vägen till en vanlig vardag. Pixnekliniken är den enda anstalten för missbrukarvård på svenska i Finland. Kunder på kliniken och anhöriga berättar. (Repris)
Lördag 19.8 kl. 18.03

Bor du bra i din kropp?

Kroppen är ditt hem under hela ditt liv - varför är det då ofta svårt att riktigt tycka om den? Pia Abrahamsson diskuterar med Matilda Hemnell som har haft anorexi. I programmet hörs också massören och sångpedagogen Marina Salonen.
Lördag 19.8 kl. 19.15

Dokumentär: Minnena ser mig

Stella och Christel Eckert städar ur en våning på Fredsgatan i Helsingfors, sitt barndomshem, nu ett dödsbo. Helena Öst fotograferar och tar upp ljud för att bevara det som de gör sig av med.(Repris)
Söndag 20.8 kl. 9.15

Veckans sommarprat

Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan

Nationaloperans uruppförande är den 8 september.

Ingmar Bergmans Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan under hösten. Höstsonaten bygger på Bergmans manus, tonsättaren Sebastian Fagerlunds musik och i huvudrollen ses mezzosopranen Anne Sofie von Otter.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega