Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Vill du sommarprata i Yle Vega?

Nu har du chansen att bli en av våra 40 sommarpratare.

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 40 sommarpratare i år? Nu har du din chans.

Aktuella program i Yle Vega

Tongåvan

Tongåvan i Yle Vega samlar hela april in pengar för lägerverksamheten. Lägren hör till FDUV:S kärnverksamhet och målet är att erbjuda meningsfulla aktiviteter, nya upplevelser, avkoppling och möjlighet att träffa gamla och nya vänner.
Fredag 20.4 kl. 19.22-22.00

Kvanthopp: Vad var Oumuamua?

Hör om den nederländske fysikern Hendrik Lorentz, som formulerade teorierna som blev hörnstenar i Einsteins relativitetsteori. Vi tar också en närmare titt på den interstellära besökaren Oumuamua, kan det ha varit ett rymdskepp från en utomjordisk civilisation?
Lördag 21.4 kl. 6.03

Efter Nio radio med Stan Saanila

Sex är så mycket mer än samlag, säger sexologen Satu Söderström. Hon har utmanat Stan Saanila och hans partner med att bli mer lyhörda för varandras behov, utforska sin sexualitet och lära sig sätta ord på sin lust.
Lördag 21.4 kl 9.03

Vega Lördag: Nyttigt att gå barfota

Julia Malmsten berättar om fördelarna med att sparka av sig både strumpor och skor. Vi får höra om den äldsta byggnaden från 1850-talet i byn Kääpälä utanför Kouvola. Många vill äta mera grönsaksbaserad mat, hur ersätter man kötträtterna?
Lördag 21.4 kl. 10.03-12.45

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Ny serie om Norden i den klassiska musiken

Ny musikserie: Norden i musiken

Hur brusar havet i musik från Norge? Susar skogen på samma sätt för Jean Sibelius som för Wilhelm Stenhammar? Och var hittar man en nordisk kompositör som skrivit symfoniskt om sin katt? I en serie på åtta program bjuder Wivan Nygård-Fagerudd på nordiska tonsättares gestaltning av Nordens natur och myter - havet, skogen, ljuset, årstiderna.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega