Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Vill du sommarprata i Yle Vega?

Nu har du chansen att bli en av våra 40 sommarpratare.

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 40 sommarpratare i år? Nu har du din chans.

Aktuella program i Yle Vega

Pojkbandskväll i Vega

Musikgenren som i årtionden dragit in miljoner och dominerat hitlistorna världen över. Det blir hitkavalkad, intervjuer och analys av fenomenet, vi avslöjar också vilken lyssnarna tycker att är den mest populära pojkbandslåten genom alla tider.
Onsdag 24.4 kl. 17.30-21.00

Lyckas regeringen hålla ihop?

Spänningarna inom regeringen fortsätter efter två partiavhopp inom loppet av en vecka. Vad talar för att regeringen lyckas hålla ihop - och vad talar emot. Slaget efter tolv diskuterar.
Torsdag 26.4 kl. 12.03 och 22.45

Bastupojkarna och Lovana utmanar Vegatoppen

Bastupojkarna hyllar studielivet med låten Legender. Lovana eller Lotta Wiklund som hon heter på riktigt är född och uppvuxen invid den finlandssvenska skärgården i Kantlax. De fyra senaste åren har hon jobbat som showartist i Spanien.
Torsdag 26.4 kl. 19.22-21.00

Efter Nio radio med Stan Saanila

Sex är så mycket mer än samlag, säger sexologen Satu Söderström. Hon har utmanat Stan Saanila och hans partner med att bli mer lyhörda för varandras behov, utforska sin sexualitet och lära sig sätta ord på sin lust.
Torsdag 26.4 kl. 23.20

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Ny serie om Norden i den klassiska musiken

Ny musikserie: Norden i musiken

Hur brusar havet i musik från Norge? Susar skogen på samma sätt för Jean Sibelius som för Wilhelm Stenhammar? Och var hittar man en nordisk kompositör som skrivit symfoniskt om sin katt? I en serie på åtta program bjuder Wivan Nygård-Fagerudd på nordiska tonsättares gestaltning av Nordens natur och myter - havet, skogen, ljuset, årstiderna.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega