Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Vill du sommarprata i Yle Vega?

Nu har du chansen att bli en av våra 40 sommarpratare.

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 40 sommarpratare i år? Nu har du din chans.

Aktuella program i Yle Vega

Pojkbandskväll i Vega

Musikgenren som i årtionden dragit in miljoner och dominerat hitlistorna världen över. Det blir hitkavalkad, intervjuer och analys av fenomenet, vi avslöjar också vilken lyssnarna tycker att är den mest populära pojkbandslåten genom alla tider.
Onsdag 24.4 kl. 17.30-21.00

Eftersnack

Eftersnackarna Magnus Londen, Jeanette Björkqvist och en sidekick kommenterar aktuella ämnen från veckan som gick.
Fredag 27.4 kl. 15.03

Tongåvan

Tongåvan i Yle Vega samlar hela april in pengar för FDUV:s lägerverksamhet. Lägren hör till kärnverksamheten och målet är att erbjuda meningsfulla aktiviteter, nya upplevelser, avkoppling och möjlighet att träffa gamla och nya vänner.
Fredag 27.4 kl. 19.22-22.00

Rymdkrig, exoplaneter och plastätande bakterier

Bland annat det här handlar veckans Kvanthopp om. Dessutom berättar vi om ett försök att försvara mänskliga värderingar inför den artificiella intelligensens frammarsch. Redaktör: Marcus Rosenlund.
Lördag 28.4 kl. 6.03

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Ny serie om Norden i den klassiska musiken

Ny musikserie: Norden i musiken

Hur brusar havet i musik från Norge? Susar skogen på samma sätt för Jean Sibelius som för Wilhelm Stenhammar? Och var hittar man en nordisk kompositör som skrivit symfoniskt om sin katt? I en serie på åtta program bjuder Wivan Nygård-Fagerudd på nordiska tonsättares gestaltning av Nordens natur och myter - havet, skogen, ljuset, årstiderna.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega