Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Här är Vegas sommarpratare 2017

Många kulturpersoner och få politiker på listan i år.

Vad ångrar Andy McCoy mest av allt? Vems förfäder har översatt världslitteraturen till finska? Vad ska hända med Gullkrona i framtiden? Och hur gick det till när Stefan Ingves räddade Indonesiens ekonomi? Vegas sommarpratare bjuder på spänning och kuriosa, varje sommarvardag klockan 10:03 och 18:03.

Arja tar över etern på måndag

Äntligen dags för sommarprat i Yle Vega.

Humlesurr och vågskvalp och så den där välbekanta xylofonslingan, en vänlig röst som inleder sin berättelse, ett varmt välkommen och sedan musik!

Aktuella program i Yle Vega

Dokumenterat: Får det vara hård- eller löskokt brexit?

Hur drabbar Brexit det engelska kulturlivet? Den stora majoriteten av kulturarbetare röstade för att stanna i EU och Albert Ehrnrooth försöker i detta program komma underfund med varför?
Lördag 23.6 kl. 18.03

Eftersnack midsommarspecial

med Magnus Londen, Jeanette Björkqvist och en sidekick. Repris från fredagen.
Lördag 24.6 kl. 20.03

Vad avslöjar och vad döljer konstnärernas självporträtt?

Vega Kultur besöker två utställningar i Helsingfors. Vilka teman är aktuella i vårens finlandssvenska barnboksskörd? Trots fattigdom, osäkerhet och självmordsbomber finns ett kulturliv i Afghanistan.
Söndag 25.6 kl. 6.03

ABC i Eurodance

Jukka Isojoki och Antti Koivukangas går igenom Eurodance-alfabetet. Många av de gamla 90-talsfavoriterna ryms med på spellistan, men sändningarna bjuder också på mer obskyra favoriter från den tidens dansgolv. Del 1/3. (Repris)
Söndag 25.6 kl. 8.05

Micke ger all sin fritid till sjöräddningen

Tongåvan samlar in pengar för sjöräddarna hela sommaren.

Då du som båtfarare råkar ut för något annat haveri får du kanske hjälp av en sjöräddningsbåt. Besättningen ombord på en sjöräddningsbåt arbetar utan lön. Tongåvan samlar hela sommaren pengar för Finska sjöräddningssällskapet.

Musik i Afghanistan trotsar bombdåd

Trots självmordsbomber finns det kulturliv i Afghanistan.

I huvudstaden Kabul finns ett unikt musikinstitut, där nära trehundra ungdomar får gratis undervisning både i klassisk västerländsk och traditionell afghansk musik. Trots fattigdom, osäkerhet och självmordsbomber.

Musikprofilen Krister Kulju gick ur tiden

Musikmångsysslaren i Vasa har gått bort.

En av de riktigt stora Vasaprofilerna inom rock och pop, Krister Kulju, har gått ur tiden, 70 år gammal. Själv har jag träffat honom ett antal gånger i intervjusituationer, och alltid slagits av hans passion och energi. Han gick bort alldeles för tidigt och saknas nu av flera generationer efterföljande musiker.

Teaterrevolutioner i Berlin

Nya Volksbühne presenterade sig.

Parallellt med festivalen Theatertreffen pågår en kontroversiell teaterrevolution i Berlin, med två klassiska teaterhus som får nya chefer. Tomas Jansson besöker Volksbühne, och kommenterar den nya chefens efterlängtade presskonferens.

Radioteatern öppnar arkivet

Yle öppnar sina arkiv och Radioteatern kan nu bjuda på en hel del dramaproduktioner på Arenan. Bland dem finns Julafton av Bo Carpelan från 1983 och Muminpappans äventyr, en dramaserie i fyra delar som baserar sig på Muminpappans bravader och Muminpappans memoarer. Höstens stora satsning på Lappvikens sjukhus hittar du också här.

Suomi Finland 100 på Arenan

Finland 100 med nostalgi!

Yle Arenans egen Finland 100-kanal för oss med hjälp av arkivmaterial på en nostalgiresa genom det 100-åriga Finland. Hur har Finland byggts upp, hur har dess miljöer, kultur och medborgare förändrats genom årtiondena? På kanalen samlas också jubileumårets viktigaste program.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega