Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella program i Yle Vega

Antalet självmord ökar igen

Efter en minskning under många år så ökar nu för andra året i rad antalet självmord i Finland. Fortfarande är det fler män än kvinnor som tar sina liv, men en grupp inom vilken fler tar sitt liv än tidigare är unga kvinnor.
Onsdag 19.12 kl. 12.03 och 22.15

Fokus på Afrobeat & Fela Kuti

Afrobeat växte fram i Nigeria mot slutet av 1960-talet. Helt central för genrens uppkomst är den nigerianske musikern, dissidenten och visionären Olufela Anikulapo Kuti. Han adderade ytterligare ett politiskt element i texterna.
Onadag 19.12 kl. 20.03

Efter Nio radio med Sofia Torvalds

I Efter Nio radios första uppföljare ställs Sofia inför sitt elddop: att ordna jul utan att knäa under sina egna ambitioner och förväntningar på en perfekt jul. Jeanette Szymanski hjälper med att avgränsa och definiera vad som egentligen är viktigt.
Onsdag 19.12 kl. 21.03

Dokumenterat: Att plötsligt förstå att jag är transvestit

När författaren Fredrik Ekelund är kring de sextio med familj och barn slår blixten ner i honom utanför ett skyltfönster med en skyltdocka som står i en väldigt vacker position. Fredrik drabbas av den skrämmande insikten att han är transvestit.
Onsdag 19.12 kl. 22.50

Yle Vegas program med lyssnarkontakt

Kontaktuppgifter till Yle Vegas program.

Vega har många program där du som lyssnare kan få svar på dina frågor, rösta på din favoritlåt, önska musik, skicka hälsningar, tipsa om händelser i din egen region eller byta till dig saker som du behöver.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega