Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

Maj Lind-pianotävling och Klingande böcker

Fanny Söderström (bilden) är en av de pianister som tävlar i den internationella Maj Lind-tävlingen. Violinisten Siljamari Heikinheimo för samman diktare och musiker i sin konsertserie Klingande böcker. Programvärd för Den klassiska kvällen är Bertil Blom.
Tisdag 22.8 kl. 19.22-21.00

Från musikfestspelen i Verbier 2017

Aaron Copland: El Salón México. Witold Lutoslawski: Danspreludier. Artie Shaw: Konsert för klarinett och orkester. Sergej Prokofjev: Utdrag ur balettmusiken till Romeo och Julia, op. 64. Verbiers Festivalorkester, dir. Joshua Weilerstein.
Tisdag 22.8 kl. 21.03

Sommarmat med Bergenströms: Det franska arvet

Anna och Fanny Bergenström kommer från en familj där maten stått i centrum i generationer. Genom släktband och recept har den franska matlagningen inspirerat i fyra generationer av matskribenter. Produktion: Sveriges Radio.
Tisdag 22.8 kl. 23.20

Per Gessle special

Per Gessle är Sveriges definitiva popkung och nu är han på väg till Finland. Har du sett honom på konsert? Har du kanske till och med träffat honom? Vilken är din favoritlåt? Specialsändningen bjuder på önskelåtar och intervjuer med personer som jobbat med honom. Mejla kjell.ekholm@yle.fi
Onsdag 2.8 kl. 17.30-20.00

Veckans sommarprat

Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan

Nationaloperans uruppförande är den 8 september.

Ingmar Bergmans Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan under hösten. Höstsonaten bygger på Bergmans manus, tonsättaren Sebastian Fagerlunds musik och i huvudrollen ses mezzosopranen Anne Sofie von Otter.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega