Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Här är Vegas sommarpratare 2017

Många kulturpersoner och få politiker på listan i år.

Vad ångrar Andy McCoy mest av allt? Vems förfäder har översatt världslitteraturen till finska? Vad ska hända med Gullkrona i framtiden? Och hur gick det till när Stefan Ingves räddade Indonesiens ekonomi? Vegas sommarpratare bjuder på spänning och kuriosa, varje sommarvardag klockan 10:03 och 18:03.

Aktuella program i Yle Vega

De äldres råd

De äldres råd återkommer efter sommarpausen och ger yngre och mindre erfarna lyssnare en orientering i sommarens viktigaste nyhetshändelser. I De äldres råd sitter Jutta Zilliacus, Ralf Friberg, Per-Erik Lönnfors och Geo Stenius.
Måndag 21.8 kl. 12.03

Vår musik med Duo Systrami

Fanny och Klara Källström från Ångermanland i Sverige framför främst egen musik, inspirerade av upplevelser i naturen. De blev utsedda till årets unga folkmusiker i Sverige år 2013. Duo Systrami uppträdde på Kaustby folkmusikfestival i juli 2017. Redaktör: Mårten Holm.
Måndag 21.8 kl. 20.03

Språket: Musar, möss och universella ord

Mus är ett av världens äldsta ord och det används på liknande sätt i många olika språk. I flera tusen år har det också varit en benämning på det kvinnliga könsorganet. Språkvetare: Henrik Rosenkvist. Programledare: Emmy Rasper. Produktion: Sveriges Radio. (R)
Måndag 21.8 kl. 23.20

Sommarmat med Bergenströms: Det franska arvet

Anna och Fanny Bergenström kommer från en familj där maten stått i centrum i generationer. Genom släktband och recept har den franska matlagningen inspirerat i fyra generationer av matskribenter. Produktion: Sveriges Radio.
Tisdag 22.8 kl. 23.20

Veckans sommarprat

Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan

Nationaloperans uruppförande är den 8 september.

Ingmar Bergmans Höstsonaten sätts upp på Nationaloperan under hösten. Höstsonaten bygger på Bergmans manus, tonsättaren Sebastian Fagerlunds musik och i huvudrollen ses mezzosopranen Anne Sofie von Otter.

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega