Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Aktuella program i Yle Vega

Språket

En lyssnare säger att han vill svara ja eller nej på frågan om han ska ta bilen eller bussen, men får rapp över fingrarna av språkvetare Ylva Byrman. På vilket sätt skiljer sig orden problematik och problem åt? Produktion: Sveriges Radio.
Måndag 23.10 kl. 23.20

Let the peoples sing - finalen i Den klassiska kvällen

Finalen i den internationella körtävlingen som hölls den 15 oktober i Musikhuset i Helsingfors. Åtta körer från fem länder. Programvärd: Bertil Blom.
Tisdag 24.10. kl. 21.03

Fokus på rock och litteratur

Michael Cronström (bild) väljer rockrelaterade pärlor ur sin bokhylla. Här finns både fakta och fiktion, humor och allvar, böcker skrivna av rockmusiker, böcker skrivna om rockmusiker, litteratur som har inspirerat rockmusik och en barnbok. (Repris)
Onsdag 25.10 kl. 21.03

Operaguiden: Mozarts Trollflöjten

En enkel sagoberättelse och ett djupt filosofiskt familjedrama - operan talar till alla generationer och grupper. Var kommer frimurarna in i berättelsen? Och var Mozart feminist? Produktion: Sveriges Radio. (Repris)
Onsdag 8.3 kl. 23.20

Var med och stöd cancerforskningen

Tongåvan samlar för Rosa bandet och Rädda männen.

Cancerstiftelsen finansierar forskning för att övervinna cancern. Som bäst pågår insamlingarna Rosa bandet och Rädda männen. Tongåvan är med i insamlingarna.

Skulle du klara dig på 7€ per dag?

Journalisten My Tengström antog utmaningen.

Journalisten My Tengström utmanade sig i en vecka med att leva på arbetslöshetsunderstöd, för att få lite perspektiv på sin egen konsumtion och sina vanor. Bort föll en stor del av hennes sociala aktiviteter, och då hon blev sjuk blev hon tvungen att stjäla toapapper för att klara budgeten.

Vegas sommarpratare 2017

Följ oss på Facebook och Instagram

Nyligen publicerat - Vega