Hoppa till huvudinnehåll

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Vi måste tala om våld mot män

Mer än hälften av alla finska män har utsatts för våld.

Mer än hälften av den manliga befolkningen i Finland uppger att de någon gång under sitt liv utsatts för våld. Många förblir tysta om det, speciellt om det gäller våld i parrelationer. Statistiken visar att av utsatta män är det upp till 65 procent som aldrig berättar det för någon eller anmäler brottet. Det är dags att sluta tiga. När det gäller våld mot män är gärningsmannen ofta okänd.

Sekasin

"Att må psykiskt illa är så vanligt men ändå så hysch hysch"

Abiåret har precis börjat när Mats Rosenqvist får en psykos.

Det är kväll den 20 augusti 2014 och Mats Rosenqvist kan inte sova. Instängd på sitt rum hemma i Raseborg sitter han och är fullständigt övertygad om att Finland alldeles snart ska befinna sig mitt i ett brinnande krig. Mats rakar av sig håret och gör sig redo för vad som komma skall. Han vet ännu inte att han balanserar på psykosens brant.

Sekasinchatten får finansiering

Sekasinchatten får finansiering

I våras lanserades en chatt-tjänst där unga fick möjlighet att prata om sin mentala hälsa. Sekasin-chatten var öppen dygnet runt och där kunde man få professionell hjälp gratis. Chatten, som var öppen en vecka, överträffade alla förväntningar.

De gör Helsingfors lite vackrare med graffiti

Duon Graffitisthlm har målat en stor vägg i Helsingfors.

Duon Graffitisthlm har målat en stor vägg i Helsingfors. För tio år sedan skulle det här ha varit ett omöjligt uppdrag. Det skulle inte ens ha funnits.

Sök till Finlands Lucia 2016!

I väntan på jul kan du söka till Finlands Lucia 2016

Det är 100 dagar till julafton! I väntan på det kan du passa på att söka till Finlands Lucia.

Malena Holmström: Kullerbyttor och löprundor i läxa åt eleverna

Varför prioriteras gymnastikundervisningen så lågt?

Skolgymnastiken delar upp eleverna i två läger; de som kan och de som inte kan. Hör du till läger nummer två, då får du skylla dig själv och lida. Här finns ingen stödundervisning att få. Har du svårigheter med matematiken styks du medhårs och får stöd. Varför prioriteras gymnastikundervisningen så lågt då hälsa och motion är en resurs för resten av våra liv?

Missa inte

Ted & Kaj: Måne och sol

Ted och Kaj diskuterar hungerdagen och kinesiska visdomar.

Ted och Kaj spelar in från en teater och diskuterar hungerdagen, kinesiska visdomar och oväntade sidor hos äldre släktingar.

Succémorgons turistbyrå: Tammerfors

Det finns finlandssvenskar i Tampere också! Så det så.

Succémorgons turistbyrå har tagit emot en drös hjälprop! Det är de bortglömda finlandssvenskarna i Tammerfors som hört av sig och bett oss utbilda resten av Svenskfinland om dem. De finns nämligen!

Munther: ”Hela mitt liv hänger på en intervju”

Om ett par veckor ska Munther träffa Migrationsverket.

Om ett par veckor ställs Munther Al-Assaf inför sitt livs viktigaste intervju. Han har efter ett år i Finland fått en intervju inbokad med Migrationsverket. Och för de asylsökande blir processen bara svårare och svårare, säger han.

Nanna fick hatbrev efter OS

Främmande män skrev att hon aldrig borde ha deltagit i OS.

Pressen blev för stor för badmintonspelaren Nanna Vainio. Hennes OS-år gick allt annat än som planerat. Nu berättar hon om den sociala pressen på att prestera, hatpost på sociala medier och hur hon upplever en ständig kamp för att bana sig fram som kvinnlig idrottare i Finland.

Nylänningen som brinner för Österbotten

Simon Mittler vill se fler unga företagare i Österbotten.

Evenemanget Harvest ska locka unga att starta företag i Österbotten. Simon Mittler som själv är från södra Finland tycker att regionen är det perfekta stället för det här.

Att lyssna efter ett ja

Vad är "Fair sex"?

Vill du komma upp på en kopp te? Vill du följa med på efterfest? Behöver du hjälp att skruva i en lampa? Ska vi kolla på film? Alla dom här frågorna kan betyda exakt det dom ser ut att betyda. Men det kan också vara olika sätt att säga att man vill ha sex med någon.

Nyligen publicerat - X3M