Hoppa till huvudinnehåll

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Jakobstads lokal-tv blev inkörsport till Emmyserie

Mentor Dreshaj inledde sin karriär som klippare i Jakobstad.

Fjorton år gammal filmade och klippte Mentor Dreshaj sina första inslag för Jakobstads tv. I år är han en av klipparna bakom den Emmybelönta tv-serien Allt för Sverige.

Konsten att vara ensam

Ensam, hungrig och inlåst – för konstens skull.

Konstnären Isabella Chydenius låser in sig själv i sin studio på Albertsgatan i Helsingfors centrum i sju dagar utan mat. Projektet som hon kallar ”Lock in” kommer att pågå från och med söndag.

X3M JUL

X3M-Kalendern: Tarjas jultips - Lucka 2

Tarja tipsar om hur du snabbt och billigt fixar julstjärnan.

Öppna den andra luckan i X3M:s julkalender! Tarja tipsar om hur du snabbt och billigt fixar en julstjärna som sprider värme och julstämning i ditt fönster.

Festglada studerande röjde på Glöggrundan i Åbo

Årets sista STK gick av stapeln i Åbo - se bilderna!

En av de givna höjdpunkterna i den finlandssvenska festkalendern är utan tvekan Glöggrundan i Åbo. Det var också arenan för årets sista STK med Freddy Kalas och Nause - kolla in bilderna!

Andra stadiet

Andra stadiet - avsnitt 11

I de två sista delarna får vi veta vad som hände sen.

Vad hände sen? I de två sista delarna av Andra stadiet möter vi alla våra karaktärer igen nu i höst och följer upp vad de gör nu, om det blev som de hoppades eller om det är något de redan ångrar i sina val.

Andra stadiet - avsnitt 12

I de två sista delarna får vi veta vad som hände sen.

Vad hände sen? I de två sista delarna av serien möter vi alla våra karaktärer igen nu i höst och följer upp vad de gör nu, om det blev som de hoppades eller om det är något de redan ångrar i sina val.

Emil och Olivia

Emil & Olivia: I väntan på operation

Emil väntar på sin bröstoperation, som kan dröja.

Emils hormonbehandling fortsätter märkas av i rösten och hårväxten. Däremot är mensen ännu kvar, vilket kan innebära fler sprutor. Nu väntar han på sin bröstoperation men läkare har varnat för att det kan dröja innan han får en operationstid.

Missa inte

Ted & Kaj: Seklets podd

Ted & Kaj är Årets Podcast 2016!

Ted & Kaj är Årets Podcast 2016! Diskussionen handlar dessutom om Roman Eremenko, hur man uttalar namnet på USA:s nya president och varför Kaj under veckan hamnade i gräl med en av sina nära vänner.

#X3Mens

X3Mens - det här lärde vi oss

Här är sex lärdomar vi tar med oss från X3M:s mensvecka.

X3M:s mensvecka svepte över Svenskfinland som en stor blodig våg förra veckan. I kölvattnet följde intressanta berättelser, nya lärdomar och en hel del debatt. Här är sex erfarenheter vi tar med oss från #X3Mens.

S som i skilsmässa

Beskedet om skilsmässa kan framkalla känsla av overklighet.

Kommer du ihåg när dina föräldrar berättade att de ska skiljas? Många barn och unga kan i detalj beskriva den stunden. Man kan komma ihåg vad man gjorde, speciella föremål, färger, dofter, stämningar och känslor. Oberoende om beskedet kommer som en chock eller inte kan det uppstå en känsla av overklighet. Nästan som att allt händer i en film och inte på riktigt.

Nyligen publicerat - X3M

  • Jakobstads lokal-tv blev inkörsport till Emmyserie

    Mentor Dreshaj inledde sin karriär som klippare i Jakobstad.

    Fjorton år gammal filmade och klippte Mentor Dreshaj sina första inslag för Jakobstads tv. I år är han en av klipparna bakom den Emmybelönta tv-serien Allt för Sverige.

  • Tre myter om svensk film på finsk bio

    Hur stort är ditt intresse för svensk film?

    Det händer att folk beklagar sig över att det så sällan går upp svensk film på våra biografer. Jag hör själv till dem som gått omkring och känt mig förfördelad. Plågad av misstanken om att långa rader av Änglagårdar går mig förbi. Men hur är det med den saken?