Hoppa till huvudinnehåll

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

"Elaka kommentarer gör mig starkare"

Amanda Harkimo uppmanar till snällare tongångar online.

- Jag minns när en skvallertidning i Finland hade två olika bilder på mig som var tagna med ungefär en dags mellanrum. Där jämförde de hur mycket större mina bröst var i förrgår jämfört med i dag. Det är ju skrattretande, säger Amanda Harkimo.

Sällskapsradion

Om prioriteringar

På sommarstugan i Pellinge samlas familjen Eriksson för en redovisning av året som gått. Stämningen är på topp, men bokslutet visar snart att omstruktureringar måste göras.

Om tro

Följ med på ett reportage från ett skyddshem för övergivna, övernaturliga väsen.

Om framgång

Vi gjorde det lågkvalitativa till vårt varumärke. Kunderna älskar vår ärlighet, säger Topi Molander-Furuhjelm, VD för Trademark Finland, som fått den finländska exporten att blomstra.

Om identitet

Arvid Klingstedt började sin bana som plastikkirurg. Idag befriar han sina klienter från onödiga bördor.

Missa inte

100 sätt att dö i Svenskfinland: Åland

Vad får man inte göra i Svenskfinland? När ska man skämmas och när ska man till och med dö? I vår serie 100 sätt att dö i Svenskfinland har turen kommit till Åland där det inte är så lätt att ha ett finskt efternamn ...

Humans of Ruisrock

Vilka berättelser gömmer sig bakom festivalfolket?

Ett liv innehåller många berättelser värda att berätta. Vi bad festivalbesökare på Ruisrock dela med sig av sina tankar, rädslor, drömmar och mål. Det här är deras historier.

"Mina vänner kallade mig mensprinsessan"

Anna Malmi åkte till Kenya och intervjuade tjejer om mens.

I Kenya är mensskydd en lyxprodukt. Många kvinnor använder i stället bitar av madrasser, mattor eller strumpor för att stoppa blodet. - Att behöva använda produkter som kan orsaka infektioner eller att vara tvungen att sälja sin kropp för att få resurser att köpa bindor känns helt oacceptabelt, säger Anna Malmi som åkte till Kenya för att intervjua unga tjejer om detta tabubelagda ämne.

Ted och Kaj: Turdjur

Ted och Kaj talar om spökhus, lyckokakor & evolutionen.

Ted har råkat ut för ett moraliskt dilemma på spårvagnen. Kaj har en teori om evolution. Diskussionen handlar också om spökhus, lyckokakor och hur kyrkan kunde bli bättre på att locka folk.

Yle Spel

Spelproblem, känslan av att vara normal och tröskeln att söka hjälp

De flesta av oss vet en eller flera personer som spelar

De flesta av oss vet en eller flera personer som spelar, vare sig det handlar om penningspel eller digitalt spelande. Att spela är någonting roligt, men inte för alla. När man har ett spelproblem kan man vilja sluta spela men samtidigt vara rädd för att misslyckas – rädd för att verkligen vara tvungen att medge att man inte klarar sig ur det ensam. Man kanske känner sig onormal; ”det är bara jag som har det här”.

Nyligen publicerat - X3M