Hoppa till huvudinnehåll

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Nicolas är glad över att slippa presidentvalshysterin

I USA kan det just nu vara klokt att inte snacka politik.

Att presidentvalskampanjen i USA väcker starka känslor vittnar amerikansk-finlandssvenska Nicolas Dolces senaste besök i hemlandet om. Vänner och bekanta undvek medvetet att snacka om politik – för att inte bli osams.

Sex & Sånt besöker Vasa

Hur stor del av de finländska gymnasieeleverna har haft sex? Och när är man egentligen färdig att ha sex den allra första gången? Sex & Sånt med Dan Granqvist i spetsen besöker Vasa gymnasium för att prata bland annat om det här.

Bastupojkarna röjer på STK

Missade du Bastupojkarnas fantastiska show på STK i Vasa? Ingen fara, här kan du uppleva festen en gång till!

Sök till Finlands Lucia 2016!

I väntan på jul kan du söka till Finlands Lucia 2016

Det är 100 dagar till julafton! I väntan på det kan du passa på att söka till Finlands Lucia.

Sekasin

"Att må psykiskt illa är så vanligt men ändå så hysch hysch"

Abiåret har precis börjat när Mats Rosenqvist får en psykos.

Det är kväll den 20 augusti 2014 och Mats Rosenqvist kan inte sova. Instängd på sitt rum hemma i Raseborg sitter han och är fullständigt övertygad om att Finland alldeles snart ska befinna sig mitt i ett brinnande krig. Mats rakar av sig håret och gör sig redo för vad som komma skall. Han vet ännu inte att han balanserar på psykosens brant.

Sekasinchatten får finansiering

Sekasinchatten får finansiering

I våras lanserades en chatt-tjänst där unga fick möjlighet att prata om sin mentala hälsa. Sekasin-chatten var öppen dygnet runt och där kunde man få professionell hjälp gratis. Chatten, som var öppen en vecka, överträffade alla förväntningar.

Malena Holmström: Kullerbyttor och löprundor i läxa åt eleverna

Varför prioriteras gymnastikundervisningen så lågt?

Skolgymnastiken delar upp eleverna i två läger; de som kan och de som inte kan. Hör du till läger nummer två, då får du skylla dig själv och lida. Här finns ingen stödundervisning att få. Har du svårigheter med matematiken styks du medhårs och får stöd. Varför prioriteras gymnastikundervisningen så lågt då hälsa och motion är en resurs för resten av våra liv?

Missa inte

Ted & Kaj: Verfremdung

Avsnitt 50! Kaj försöker förnya podden med tysk teaterteori och delar med sig av ljudminnen. Ted tänker mest på dinosaurier.

Succémorgons turistbyrå: Tammerfors

Det finns finlandssvenskar i Tampere också! Så det så.

Succémorgons turistbyrå har tagit emot en drös hjälprop! Det är de bortglömda finlandssvenskarna i Tammerfors som hört av sig och bett oss utbilda resten av Svenskfinland om dem. De finns nämligen!

Munther: ”Hela mitt liv hänger på en intervju”

Om ett par veckor ska Munther träffa Migrationsverket.

Om ett par veckor ställs Munther Al-Assaf inför sitt livs viktigaste intervju. Han har efter ett år i Finland fått en intervju inbokad med Migrationsverket. Och för de asylsökande blir processen bara svårare och svårare, säger han.

Nylänningen som brinner för Österbotten

Simon Mittler vill se fler unga företagare i Österbotten.

Evenemanget Harvest ska locka unga att starta företag i Österbotten. Simon Mittler som själv är från södra Finland tycker att regionen är det perfekta stället för det här.

Succémorgons turistbyrå: Karislojo

I Karislojo trodde man att det heter "pest OCH kolera".

Succémorgons turistbyrå har tidigare besökt så väl Karis som Lojo, men vi missade en liten kommun däremellan. En ex-kommun rättare sagt.

Att lyssna efter ett ja

Vad är "Fair sex"?

Vill du komma upp på en kopp te? Vill du följa med på efterfest? Behöver du hjälp att skruva i en lampa? Ska vi kolla på film? Alla dom här frågorna kan betyda exakt det dom ser ut att betyda. Men det kan också vara olika sätt att säga att man vill ha sex med någon.

Nyligen publicerat - X3M

 • Kasper Strömman spår Finlands framtid

  Kaspers visioner för Finland år 2020 i bokformat.

  Kaspers vänner har redan döpt honom till Kasperdamus. I sin bok KasperVisio 2020 listar Strömman 100 profetior om Finlands framtid.

 • Nicolas är glad över att slippa presidentvalshysterin

  I USA kan det just nu vara klokt att inte snacka politik.

  Att presidentvalskampanjen i USA väcker starka känslor vittnar amerikansk-finlandssvenska Nicolas Dolces senaste besök i hemlandet om. Vänner och bekanta undvek medvetet att snacka om politik – för att inte bli osams.

 • Vilken film om farliga vatten har skrämt dig mest?

  Två av veckans premiärer tar sats under vattenytan.

  Två av veckans biopremiärer bevisar än en gång att vatten är ett tacksamt element när det gäller att skapa en känsla av fara och skräck. Mörka havsdjup, droppande vattenledningar, övergivna brunnar – varianterna är många. Vilken är din favorit?

 • Bilspel, Family Guy och Tim Burton denna vecka

  Anime, bilar, allt förutom älgjakt!

  Älgjakten är i full gång, men för den som inte vill uggla i skogen finns det massor av ny media att ta för sig av i veckan! Film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children Tim Burton gör en ny film baserad på en bok, men utan Depp och Helena Bonham Carter. Så kanske är det fräscht? Men Samuel L. Jackson är med så antagligen inte.