Hoppa till huvudinnehåll

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Städare stöter på negativa attityder

Det finns brist på förmän inom städbranschen.

I serien Arbetscoachen tar X3M reda på hur det är att jobba i de branscher där arbetsutsikterna ser relativt goda ut. Sofia Syrjänen är egenföretagare inom en sådan bransch, hon jobbar med städning.

Veronica Maggio är sugen på att starta ett eget band

Veronica Maggio blickar tillbaka på sin historiska spelning.

När hon steg av scenen på stadion i Stockholm för två veckor sedan gav hennes bokare en lista på höstens turnéplan. Då tänkte hon “oj gud, vad trött jag är, jag orkar absolut inte göra de här spelningarna”. Men när vi ringer henne så verkar hon inte stressad alls utan chillar framför en fakebrasa i Norge.

"Också på Hawaii behövs volontärer"

Samuel Snellman hjälper hemlösa i öparadiset.

Vad har surfbräden med frivilligarbete att göra? Som volontär på Hawaii fick Samuel Snellman bland annat surfa och mingla, och på det sättet hjälpa mindre lyckligt lottade i livet.

En skallborr genom tinningen eller 1700 volt genom kroppen

Sockervatten i näsan och lobotomering som behandlingsmetod.

Tänk dig att få sockervatten insprutat i näsan tills du blir medvetslös eller att någon borrar hål i dina tinningar. Dessa behandlingsmetoder var vardag för intagna på Lappvikens mentalsjukhus under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Under sjukhusets 150-åriga historia praktiserades även modeflugorna såsom lobotomi, elchock och kalla bad.

Malena Holmström: Kullerbyttor och löprundor i läxa åt eleverna

Varför prioriteras gymnastikundervisningen så lågt?

Skolgymnastiken delar upp eleverna i två läger; de som kan och de som inte kan. Hör du till läger nummer två, då får du skylla dig själv och lida. Här finns ingen stödundervisning att få. Har du svårigheter med matematiken styks du medhårs och får stöd. Varför prioriteras gymnastikundervisningen så lågt då hälsa och motion är en resurs för resten av våra liv?

Missa inte

Ted & Kaj: Gaffel och pistol

Ted och Kaj sitter i en husbil och diskuterar kroppsvätskor och barndomsminnen. Ted har funderat på järvar och Kaj har besökt en annorlunda kyrka.

Lemland, kommunen med ett fantastiskt namn

Succémorgons turistbyrå har återvänt till fredens öar.

Succémorgons turistbyrå har återvänt till fredens öar. Denna gång besöker vi Ålands mest kroppsliga kommun.

Finska för ålänningar: Spårvagnen

Ålänning! Nu har du lärt dig att fråga efter busstationen och beställa kaffe. Grattis! Men hur ska du ta dig till skolan? Med spårvagn så klart! Sista delen i Finska för ålänningar, varsågod.

Emil & Olivia: Stockholm Pride

Emil och Olivia har haft fullt upp under sommaren. De har bland annat flyttat till en större lägenhet och besökt Stockholm Pride. Hur skiljer sig Pride i vår grannhuvudstad från Pride i Helsingfors?

Veckoslutskommittén säger tack och förlåt

I sju år har Magnus och Nicke tillbringat helgerna med X3M.

I sju år har Magnus och Nicke tillbringat helgerna med varandra och X3M:s lyssnare. Nu ger de över veckoslutsunderhållningen till nya programledare och går över till storasysterkanalen Vega från och med september.

Weekend Festival 2016

Vilda, dansande och svettiga besökare och humöret på topp, så kunde man sammanfatta Weekend Festival 2016 i Helsingfors.

Att lyssna efter ett ja

Vad är "Fair sex"?

Vill du komma upp på en kopp te? Vill du följa med på efterfest? Behöver du hjälp att skruva i en lampa? Ska vi kolla på film? Alla dom här frågorna kan betyda exakt det dom ser ut att betyda. Men det kan också vara olika sätt att säga att man vill ha sex med någon.

Nyligen publicerat - X3M