Hoppa till huvudinnehåll

Matt Berninger och det heta temperamentet

Vi träffar The Nationals frontfigur Matt Berninger och pratar om brödrakärlek och dokumentären Mistaken for Strangers som de just nu är aktuella med. Dessutom tar vi fram vår hemliga kruka.

Sandra Hagelstam blev avstängd från sociala medier

Frillan och Prillan träffade Finlands mest framgångsrika modebloggare, Sandra Hagelstam. Medan Frillan och Prillan undrade hur Sandra alltid kan gå i så höga klackar så undrade Sandra hur redaktörsduon alltid kan gå klädda i sneakers, till och med på lördagkvällar. En liten kulturkrock var helt tydligt i luften.

Veronica Maggio och en underlig intervju

I november gör Veronica Maggio två spelningar i Finland, och Janne och Ted från Succémorgon ville ringa henne för att catcha upp. Men det skulle visa sig att de här killarna hade en baktanke hela intervjun igenom, vilket gjorde den en aning speciell...

Tvillingar mer än systrar

Systrarna Klara och Johanna i First Aid Kit står varandra riktigt nära. Så nära att de ser sig mer som ett tvillingpar än som vanliga syskon. De älskar också sin publik. Så mycket att de gör rockcovers om det så krävs.

En mångsidig Mirel Wagner

Vi träffar Mirel Wagner, som visar sig vara mycket gladare än låtarna hon sjunger. Men så är det också mångsidigheten som gör henne till den hon är. Bara för att man skriver deppiga låtar måste man inte må dåligt, och tvärtom.

Vicci gör musik på mattetimmen

19-åriga Victoria Björndahl från Karleby är inte rädd för att ta tag i saker och ting. Får hon inte hjälp så fixar hon det ensam, och det betyder att hon både skriver och producerar sin musik själv. Också musikvideorna gör hon själv.

Mer som ett äktenskap än ett band

Om två år har Manic Street Preachers varit ett band i hela trettio år. Inte nog med det, visste ni att killarna har känt varandra sedan de var fyra år gamla?

Veckoslutskommittén

Vi utmanar The Mountain

Islänningen Hafthor Bjornsson som spelar karaktären The Mountain i tv-serien Game of Thrones befinner sig i Vasa för att delta i en starke man-tävling. Vi passar givetvis på att testa hans styrka.

Rapbattle med Medina

Vi träffar Medina och snackar om Finland och deras nya Europasatsning. Dessutom får de tävla i en rapbattle. Vinnaren får till en grym hit.

Musik

Finlandsaktuella Alice in Chains

Alice in Chains har sålt över 20 miljoner skivor och var ett av de största banden under det tidiga 90-talet. Efter en lång paus och bortgången av bandets vokalist Layne Staley år 2002 är de nu tillbaka med sitt femte album, The Devil Put Dinosaurs Here. I sommar besöker de Ilosaarirock i Joensuu.

Jori Hulkkonen älskar studion

Jori Hulkkonen är den ena delen i duon Sin Cos Tan. För oss berättar han om hans största rädsla när det kommer till musiken, och varför deras nya album handlar om en drogkartell.

Männen bakom indiehittarna

Vem är det egentligen som gjort låten du sitter och lyssnar på, artisten eller producenterna? Vi besöker Kaiku Studios i Berlin.