Hoppa till huvudinnehåll

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Prillan messar wannabe pressar

Prillan har chattat med presidentkandidater.

Pernilla "Prillan" Karlsson har chattat med presidentkandidaterna inför presidentvalet.

Vill du jobba på X3M i sommar?

X3M söker sommarjobbare för sommarn 2018.

Är du en underhållande typ som är intresserad av samhället, världen och Svenskfinland och vill jobba med radio och/eller webb för en ung publik? Då ska du söka sommarjobb hos oss.

X möter X

Yle Arenan

Nörden: DragonSlayer666

DragonSlayer666 är en true gamer och ska en dag bli världens tuffaste e-sportare. Men det finns några hinder på vägen, t.ex. datorn som hans mamma slagit i småbitar, en skitrektor och det faktum att han sparkas från teamet. Det blir spel och brottning, växtvärk och relationstrassel. Och så världens fräckaste turnering. Del 1/8. Kolla in alla delar med svensk textning på Arenan!

Ny spelstudio från Larsmo släpper sitt första spel

Mästerlig pixelkonst i österbottnisk roguelike.

Finland är inte ett okänt land i spelutvecklarvärlden med namn som bland andra Rovio, Colossal order och Remedy. Nu sällar sig österbottniska Gamephase till den skaran med sitt första spel Thy Sword. Thy Sword, Gamephase första spel är ett "Roguelike", och är helt i 2D med bra kontroller och pixelgrafik.

Se X3M:s spellista här

Uppdateras löpande.

Här kan du se de senaste låtadderingarna till Yle X3M:s spellista. Hörde du någon låt som du inte uppfattade namnet på? Eller bara måste du leta upp den där dängan du stampade takten till? Här kan du se de aktuella låtarna på Yle X3M.

Blindveckan

Denkkan är rapparen som vågar snacka känslor

Dennis Stor vägrar stå vid sidan om när folk mår dåligt.

Rapparen Denkkan, eller Dennis Stor som han egentligen heter, vägrar stå vid sidan om och se på när andra mår dåligt. Genom sin musik vill han visa att det finns någon som lyssnar och försöker förstå.

Dream Academy Norden

X3M finns överallt

X3M är aktiv också på sociala medier. Skriv in till studion på Whatsapp: 0447800180. Eller besök oss på Facebook, Instagram och Youtube. Vi heter Yle_X3M på Snapchat. Per e-post når du oss på x3m.web@yle.fi.

Nyligen publicerat - X3M