Hoppa till huvudinnehåll

Norska thrillern Monster – rått, vackert och människor kvävda av hemligheter

Dramaserie med naturen i huvudrollen.

Thrillerserien Monster utspelar sig i en fiktiv by i den nordligaste delen av Norge. Här är naturen lika sträng och rå som den är vacker. När en ung flicka försvinner och hennes pojkvän mördas ställs allt på sin spets i det lilla samhället som redan från tidigare bär på ett mörkt förflutet.

Aktuellt på Yle Fem & Arenan

Församlingshem, prästgårdar och lägergårdar - vad ska Borgå stift göra med alla sina fastigheter? Biskopen: "Många svåra beslut väntar"

Församlingar måste sälja fastigheter för att klara ekonomin.

Prästgårdar, lägerområden, församlingshem och kapell ställer till med huvudbry i många lutherska församlingar i Svenskfinland. Frågan är hur de ska ha råd att sköta fastigheterna när landsbygden avfolkas, församlingar slås ihop och medlemsantalet minskar.

Egenland

Design 3000 med Kasper Strömman

Drama på Yle Fem & Arenan

Mystiskt mord i tvådelade minithriller

Irina Björklund i huvudrollen.

En ung flicka, Julia, hittas våldtagen och strypt med ett hundkoppel. Kriminalöverkonstapel Vera Gröhn ställer in sin lediga helg. Det är upptakten i minithrillern Inget ljus i tunneln. Idogt polisarbete nystar fram ett antal misstänkta men motivet är oklart.

Mord på mytomspunna isländska lavafält

Lava – isländska Nordic Noir på Yle Fem.

Startskottet för isländska dramaserien Lava går när en förmögen och ökänd affärsman från Reykjavik hittas död i sitt sommarhus i Snaefellsnes på västra Island. Undersökningen leds av Helgi Marvin Runarsson och fallet väcker otäcka minnen till liv.

Aktuella serier på Yle Fem & Arenan

Underbara och påfrestande drömmar om det perfekta hemmet

Tredje säsongen av Husdrömmar på Yle fem och Arenan.

Svenska serien Husdrömmar med Pernilla Månsson Colt och Gert Wingårdh är tillbaka med en tredje säsong. Genom de åtta avsnitten får vi följa en lång rad olika människor och olika husdrömmar - drömmar som i de flesta fall både är underbara och påfrestande.

Från jord till bord - naturen som skafferi

"Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

Under våren följer vi krögarparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff på en matresa längs sydkusten. Serien heter Från jord till bord och i huvudrollerna ser vi tolv färska råvaror, flera gånger nominerade för god smak och hög prestanda. Birollerna innehas av odlare, fiskare, jägare samt en hel drös gäster.

Nytt om Arenan

Läs också

Från och med i morgon måste du ha ett Yle-konto för att kommentera våra artiklar - här är orsakerna

"Vi vill skapa en starkare relation till publiken".

Svenska Yle har beslutat att kräva inloggning via Yle-kontot för att kunna kommentera våra artiklar. Det gör samtidigt att vi kan erbjuda dig bättre tjänster och därigenom mera valuta för dina skattepengar. Att registrera sig för Yle-kontot går oerhört enkelt, och du kan fortsättningsvis kommentera anonymt om du så vill.