Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt på Yle Fem

"Det finns en queer potential i Bergmans filmer" - dramatikern Isabel Cruz Liljegren ser på filmikonen Ingmar Bergman med nya ögon

Sex kortfilmer inspirerade av Bergmans filmuniversum.

Bergman Revisited är samlingsnamnet för sex kortfilmer inspirerade av Ingmar Bergman och hans filmuniversum. Slutresultatet är en talande fettknöl på Bergmans kind, en popvideo med Döden som dansar, krisfyllda äktenskap och en fortsättning på filmen Tystnaden.

Hennes första försök sköts i sank, men nu har ansvariga ministern Berner nya planer för vägnätet

Anne Berner gör ett nytt försök att förnya vägpolitiken.

Hon kom, hon såg och misslyckades i sitt första försök att få bukt med vårt förfallande vägnät. Kommunikationsminister Anne Berners (C) försök att bolagisera våra trafikleder föll platt till marken. Nu gör Berner ett andra försök med modell från Sverige. Men räcker tiden till?

Lauri föddes på badrumsgolvet - 4 berättelser om början på ett föräldraskap

Det handlar också om tvillingar och doulastöd.

Anna Kuuteris son föddes hemma, Max Virta överraskades av beskedet om två barn. Inka-Maria Pulkkinens doula hann inte med till hennes andra förlossning och Jenny Helsing har varit trebarnsmamma i ett dygn. Vi har pratat med några mer eller mindre nyblivna föräldrar inför Svenska Yles mödravårdssatsning som börjar imorgon (24.9).

Svenska Yles kartläggning visar att förlossningsrädslan har ökat: “Nu ska jag inte läsa mer på nätet, jag lovar”

Rädslan har fyrdubblats på drygt 10 år.

Samtidigt som det är tryggare att föda än någonsin tidigare har antalet diagnosticerade fall av förlossningsrädslan fyrdubblats under de senaste tio åren. Svenska Yle har granskat mödravården och statistiken över förlossningsrädsla. Vi har också besökt en poliklinik för förlossningsrädda.

Aktuella serier på Yle Fem & Arenan

Drama på Yle Fem & Arenan

Sandhamn vaknar till ännu ett mord

Femte säsongen av kriminalserien Morden i Sandhamn.

Den femte säsongen av svenska kriminalserien Morden i Sandhamn är baserad på Viveca Stens kriminalroman I stundens hetta och kretsar kring förtroenden och lögner.

Nästan unplugged

Unika musikupplevelser och artistmöten i Nästan unplugged

Både finlandssvenska och rikssvenska artister i säsong 3.

Den populära serien Nästan unplugged är tillbaka med en tredje säsong i tv, radio och på Arenan hösten 2018. Nästan unplugged - Ett liveporträtt är en musikalisk resa genom tre artisters och tre musikgruppers unika karriärer.

Tips från övriga kanaler

Nytt om Arenan

Läs också

NHL-journalisterna öser beröm över försäsongens skytteligatvåa Puljujärvi – se finländarens två senaste mål

"Han sade att han är mycket snabbare i år."

Den 20-årige ishockeyspelaren Jesse Puljujärvi har haft en motig start på sin karriär i Nordamerika. Då hans tredje NHL-säsong står inför dörren verkar det ändå ha lossnat. Efter två mål mot Vancouver är Puljujärvis saldo fyra mål på fyra matcher. Puljujärvi skämtade inte då han sade att han är mycket snabbare i år, skrev journalisten Jason Gregor på Twitter.