Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt på Yle Fem & Arenan

Från mörka källaren till röda mattan

Följ teatergruppen Nya Rampen under tre år.

"Ur själens källare" är Peter Lindholms dokumentärfilm om Finlands internationellt mest framgångsrika teatergrupp, Nya Rampen. Filmen följer gruppens medlemmar Elmer Bäck, Rasmus Slätis och Jakob Öhrman under tre år.

Drama på Yle Fem & Arenan

Ensam på scenen

Mattias Björkas: ”Jag hade en längtan av att skriva på svenska”

Mattias Björkas blev känd tack vare Gerby-dialekten.

Som frontfigur i den kritikerrosade gruppen ”Vasas Flora och Fauna” har Mattias Björkas introducerat Gerby-dialekten för en större publik. Med annorlunda texter och ord som ”stritta”, ”paka” och ”kytta” har bandet vunnit många svenska och finlandssvenska hjärtan. Nu uppträder han i programserien Ensam på scenen.

Aktuella serier på Yle Fem & Arenan

Den snåriga vägen mot självacceptans

Danska serien "Petra älskar sig själv" på Yle Fem & Arenan.

Så länge Petra Nagel kan minnas har hon varit ovän med sin egen kropp. Hon tycker hela tiden den är fel - för ful, för tjock. I danska serien Petra älskar sig själv försöker hon bryta mönstret.

När dejten har ett namn men inget mer

Annorlunda dejtingprogram på Yle Fem & Arenan .

Fyra modiga unga singlar har sagt ja till ett dejtingexperiment. I serien Biljett till kärleken skall de ut och resa med en dejt de inte känner. Det finns bara ett krav. Den okända dejten måste ha det namn som färdigt står på flygbiljetten.

Lerin och de människor han är nyfiken på

Konstnären Lars Lerin funderar kring föräldraskap.

Konstnären Lars Lerin ger sig ut för att leta vänner och träffa kreativa människor han är nyfiken på. I andra säsongen av Vänligen Lars Lerin har Lars och maken Junior har precis blivit föräldrar.

Programtips från övriga kanaler

Nytt om Arenan

Läs också