Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Båtar, båtar, mera båtar

Benny Törnroos älskar båtar

"Jag är en lyckligt lottad människa. Jag är född i ett land med enorma förutsättningar för båtliv". När Benny Törnroos gjorde Rivet ur arkivet om ”Båten” återkom han till reflektioner som han under sina åtskilliga seglatser i snart 50 år gjort. "Båten har kallats frihetens instrument. Det är sant! Men, inte alltid problemfritt".

Eftre Nio

Drama på Yle Fem

Mammon 2 - farligt spel mellan media, politik och pengar

Mörk uppföljare till norska succéserien

En känd men kontroversiell journalist blir mördad, Norge hamnar i chock och yttrandefriheten är under attack. Samtidigt blommar en intern strid upp i högerpartiet som styr landet. Välkommen till andra säsongen av Mammon!

Ett trasigt danskt familjeporträtt

Dramaserien Arvingarna kretsar kring herrgården Grønnegaard

Den internationellt erkända konstnären Veronika Grønnegaard har levt ett excentriskt och färgrikt liv på herrgården Grønnegaard. I den kaotiska miljön på Grønnegaard har också hennes barn vuxit upp. När Veronika dör samlas de för att för att ta avsked men också för att få sin del av arvet. Bodelningen blir en resa in i hemligheter och lögner.

Drömmar och klasskillnader under semestersolen

Serien Badhotellet tar oss till Danmark och året 1928.

Solen står högt på himlen, det är semestertider och havsluften är frisk. Serien Badhotellet tar oss till året 1928 och på Andersens Badehotel på nordligaste Jylland blandas de rika gästerna och personalen bestående av lokalbefolkning. Möten som skapar hopp, hemligheter och uppgörelser.

Arenafilmer sommaren 2016

Filmpaket tillgängligt när det passar dig!

I sommar kan du för första gången njuta av filmer textade till svenska på Arenan hela sommaren. Perfekt för dagar när vädret sviker eller filmtanden bara annars värker.

Aktuella serier

Price bland lokala specialiteter

James & Adam på roadtrip genom Danmark

De matglada bröderna James och Adam Price är redo för nya recept. Den här gången åker de på en roadtrip för att smaka på Danmark och upptäcka olika regionala gamla specialiteter.

Stjärnor från förorten

De trotsade oddsen för en plats i det svenska kulturlivet.

I den svenska serien Doreen kommer hem möter vi sex framgångsrika kulturutövare från de svenska förorterna. Doreen Månsson träffar bland andra musikern Pa Modou Badjie, skådespelaren Evin Ahmad, designern Samir Alj Fält och dansaren Julie Chikane Quidel.

Konstens dolda och helande krafter

Olika konstformer botar både fysiska och psykiska problem.

I hela Skandinavien håller forskare, läkare, psykologer och konstnärer på med att undersöka hur man kan använda olika konstformer vid behandling av psykiska problem och till att lindra fysiska sjukdomar.

Kärlekssorg på nära håll

Åtta ungdomar filmar själva tiden efter parförhållandet.

Hur känns kärlekssorgen, när man upplever den som mest? I serien När hjärtat brister kommer vi tätt inpå åtta unga danskars kärlekssorg. Parförhållandet är slut när de får var sin kamera och får filma sina känslomässiga toppar och djupa dalar på vägen tillbaka till ett normalt liv.

En kram, ett skratt eller kanske en kallpermanent

Dokumentärserie om frisörsalongen som också är vardagsrum.

I dokumentärserie Marta och Guldsaxen följer vi livet på en frisersalong i centrala Köpenhamn. Martas frisersalong som går under namnet Salon Guldsaksen har blivit en samlingsplats där man delar livets med- och motgångar.

Trädgårdstisdag välkomnar hösten

Malin Persson ny medlem i teamet.

Svenska trädgårdsserien Trädgårdstisdag välkomnar hösten i två program. Det är dags att njuta av skörden, blommorna och bjuda in gäster i trädgården. Programledaren Pernilla Månsson Colt, trädgårdsmästare John Taylor och kocken Tareq Taylor får sällskap av inredaren Malin Persson.

Bakom parabolen

Tv-serien nu på Yle Fem och på Arenan

Bakom parabolen är både webbsatsning och en tv-serie som nu visas på måndagskvällarna (kl. 20.30) i Yle Fem. Alla avsnitt finns publicerade på Arenan. Läs mer på svenska.yle.fi/bakomparabolen.

Det man tror bara kan hända andra

Programserie berättar om ungdomars extrema upplevelser.

Extrema ögonblick är en dramatisk dokumentärserie för unga och hela familjen. Programledaren Louise Fornander träffar barn och unga som upplevt det man tror bara händer andra.

Nytt på Arenan

Yle Arenan via en ny app i tv-apparater av märket Sony Bravia - den gamla BIV-tekniken upphör att fungera

Den nya appen syns då tevens internetinnehåll uppdateras.

Från och med juli i år fungerar Yle Arenan endast via en Arenan-app i tv-apparater av märket Sony Bravia. Arenan-stödet för Bravia Internet Video (BIV)-tekniken som används i äldre modeller av Sony Bravia-teven upphör. Den nya Yle Arenan-appen ersätter automatiskt den gamla BIV-tekniken i de tv-modeller av märket Bravia som kommit ut 2013 eller senare.

Yle Fem på Facebook

Läs också

Existerande läkemedel kan kanske hjälpa i kampen mot zikaviruset

Två läkemedelstyper har haft positiv effekt i labbtester.

Inom forskarvärlden pågår en frenetisk kamp för att ta fram ett vaccin eller botemedel mot zikaviruset som sprider sig raskt över varmare delar av världen. Vid amerikanska universitet har man upptäckt att två läkemedelstyper som redan finns på marknaden möjligen kunde hjälpa till med att bekämpa viruset.