Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Sista chansen till familjeuppgörelse

Dokumentären Närmare varann på Yle Fem.

Dokumentären Närmare varann är en berättelse om lojalitet, brustna drömmar och förlåtelse. Filmaren Karen Guthrie tar oss med när hon något motvilligt tar ett utdraget farväl av sina föräldrar. Familjen som aldrig riktigt pratat med varandra skall nu ta sista chansen.

Jonna Jinton fångar skogens magi på bild

En drivkraft är att få visa upp verken för andra.

För sex år sen flyttade Jonna Jinton från Göteborg till lilla Grundtjärn mitt ute i skogen i norra Sverige. Idag driver hon en prisad och enormt populär blogg, där hon delar med sej av sin konst - både fotografier, filmer och målningar. Och det är skogen som har huvudrollen.

Eftre Nio

Yrsa Stenius om orden, könsord och Olof Palme

Orden har alltid varit ett trumfkort för Yrsa Stenius.

Det var inte äregirighet eller vilja att göra karriär som främst drev Yrsa Stenius och ledde henne till de tunga poster hon hunnit med under sin yrkesverksamma tid. Det var viljan att skriva och möjligheten att få en arena för det som drev henne.

Önska gäster till Efter Nio

Temat är frigörelse. Skicka in dina förslag senast 6.10.

Efter Nio behöver din hjälp att hitta gäster till programmet med temat frigörelse. Skicka in era förslag senast 6.10.

På resande not

Drama på Yle Fem

Mörkret sänker sig över Waldemars pensionat

Tjockare än vatten 2 utspelar sig på ett vintrigt Åland.

Andra säsongen av Tjockare än vatten är här. Vi träffar åter syskonen Waldemar som nu gemensamt äger pensionatet på Åland som de ärvt efter sin mamma Anna-Lisa. Tillsammans skall de tre nu driva stället medan vintermörkret tränger in genom väggarna och ger upphov till nya konflikter.

Skulle ni veta skulle ni alla titta

Bakom kulisserna på Tjockare än vatten, säsong 2.

Utanför Luleå i norra Sverige står ett hus i förfall. Hängrännan hänger lite olovligt mycket och färgen flagnar. Några till synes obrukbara bilar och en husvagn står inne i snödrivorna som troligtvis smälter rätt så snabbt i marssolen. Gårdsplanen är en blandning av lera och slask. På ena gaveln vajar den åländska flaggan i vinden.

Möt syskonen Waldemar

Se intervjuer med skådespelarna i Tjockare än vatten.

Kommer ni ihåg syskonen Waldemar? Lasse, Oskar och Jonna som kämpade för att ärva familjens pensionat ute på Åland? I den andra säsongen av Tjockare än vatten återförenas de igen för att driva pensionatet medan oförrötterna fortsätter att tränga sig på.

Aktuella serier

Något annat än selfies och solnedgångar

Norsk serie jagar den bästa mobilfotografen.

I höst kan alla lära sig att ta bättre bilder med mobilen genom att följa med realityserien Mobilfotograferna. I serien kommer sex människor att få olika slag av uppgifter som de ska lösa med sina telefoner. De får tips och råd av professionella fotografer.

Tårtor utöver det vanliga

Tobias Hamann-Pedersen inspireras av närmiljön

Tobias Hamann-Pedersen har via vinst i en baktävling på dansk tv gjort sig känd som en riktig mästarkonditor. Nu har han fått sin egen programserie och ger sig ut i Europa för att låta sig inspireras av lokala recept och traditioner. Program som är mycket mer än bara läckra bakverk.

Ett äventyrsprogram så som det skall se ut

Kallt och vått tar dig med på äventyr.

I programserien Kallt och vått åker Tom Nylund till flera platser i Norden och till Grönland i jakt på kalla och våta äventyr. Det utlovas strapatser, storslagen natur, oförglömliga upplevelser och väder som inte alltid visar sig från sin bästa sida. Ett äventyrsprogram så som det skall se ut.

#Hashtag - var går gränsen på nätet?

En serie om nätmobbning som beskriver vår verklighet.

Ett anonymt instagramkonto hänger ut människa efter människa och förargar alla. Trots det fortsätter kontot att få fler likes, fler följare och fler tips på folk att hänga ut. Det här är utgångssituationen i den svenska serien Hashtag som tar dig med till verkligheten från de första sekunderna, för så här ser det ut i våra skolor också.

Price bland lokala specialiteter

James & Adam på roadtrip genom Danmark

De matglada bröderna James och Adam Price är redo för nya recept. Den här gången åker de på en roadtrip för att smaka på Danmark och upptäcka olika regionala gamla specialiteter.

Nytt på Arenan

Nu finns Yle Arenan-appen för Apple TV

Allt Yle Arenans videoinnehåll är tillgängligt via appen.

Användarmöjligheterna för Yle Arenan växer. Den efterlängtade Arenan-appen för Apple TV släpps i dag. Appen är avgiftsfri och finns tillgänglig i Apple TV-apparatens appbutik. Allt Yle Arenans videoinnehåll är tillgängligt via appen. Där ingår också sändningarna på Yles tv-kanaler och de direktsändningar som finns enbart på Arenan.

Yle Arenan via en ny app i tv-apparater av märket Sony Bravia - den gamla BIV-tekniken upphör att fungera

Den nya appen syns då tevens internetinnehåll uppdateras.

Från och med juli i år fungerar Yle Arenan endast via en Arenan-app i tv-apparater av märket Sony Bravia. Arenan-stödet för Bravia Internet Video (BIV)-tekniken som används i äldre modeller av Sony Bravia-teven upphör. Den nya Yle Arenan-appen ersätter automatiskt den gamla BIV-tekniken i de tv-modeller av märket Bravia som kommit ut 2013 eller senare.

Läs också

Dagen D för tömningen av "Djungeln" i Calais

Tömningen av flyktinglägret har inletts.

Franska myndigheter har i dag börjat tömma flyktinglägret utanför Calais. Rivningen har förberetts länge och nu förväntas lägrets invånare ge upp sina drömmar om att nå Storbritannien.