Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

En vecka med hunden - och Kristas form infann sig

Kvalitet, mängd, total vila och succéform.

"Under fem dagar i oktober var jag bara ute med (hunden) Carla ibland. Annars höll jag mig inomhus i total vila. Det är det allra klokaste val jag gjorde inför säsongen!" Så säger Tour de Ski-tvåan Krista Pärmäkoski om sin allt tuffare träning, och ler, igen.

När livet tar en annan riktning

Gripande berättelser i tredje säsongen av När livet vänder.

Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. I den tredje säsongen av När livet vänder fortsätter Anja Kontor att träffa människor som berättar om var trösten kan finnas när det oväntade händer.

Cirkus Familj

Maria Sundblom Lindberg: Leva med annorlunda barn

"Barn med specialbehov kräver mod och planering".

Vad händer när barnet redan i magen får en diagnos som med säkerhet innebär ett annorlunda liv för hela familjen? Maria Sundblom Lindberg reflekterar över Eddys föräldrar, Åsa och Peppe, som lade upp en fostranstrategi och vägrade voi voi.

Regnbågsfamilj under uppbyggnad

"Många val bakom en regnbågsfamilj".

Jag har inte riktigt koll på vem som bor var, men småningom trängs ändå alla i soffan och berättar hur just dom blev en familj. Snart sitter jag med munnen öppen och är väldigt nära att knäcka koden till ett fungerande familjeliv utanför kärnfamiljens trånga ramar. Maria Sundblom Lindberg har träffat Annas, Johans och Peters regnbågsfamilj.

Nästan unplugged

Mer liveporträtt i Nästan unplugged

Andra säsongen bjuder på sex nya artistmöten.

Välkommen till andra säsongen av underhållningsserien Nästan Unplugged – ett liveporträtt. Under sex lördagkvällar bjuds vi på en musikalisk resa genom tre artisters och tre musikgruppers unika karriärer.

Lola uppochner

Så här ser Lola uppochner ut för dem som var med

Lola uppochner med två Arcadapraktikanters ögon.

Unga tjejer och äldre män, gubbar med många egoistiska viljor. Så beskriver Rosa Woldhek och Johnny Aspelin karaktärerna i Lola uppochner. Själva har de som praktikanter varit med om inspelningarna av den finlandssvenska tv-serien, ett arbete som de karakteriserar som lärorikt, roligt, tungt, ja lite av allting…

Lola uppochner – en gåtfull historia om Flatnäs unga

Unga flickor i fokus i Ulrika Bengts nya dramaserie.

Lola uppochner är en gåtfull berättelse om unga i en finlandssvensk småstad. I Flatnäs råder en patriarkal ordning och en stram hierarki. En rad dödsfall gör det extra spänt i ett litet samhälle där det redan från tidigare bubbla under ytan.

Drama på Yle Fem och Arenan

Vattnet som kunde ändra världshistorien

Drama om sabotageoperation i Norge under andra världskriget.

För att vinna andra världskriget jobbar Nazityskland för att utveckla en atombomb. För att lyckas behöver man tungt vatten som endast framställs vid Norsk Hydros produktionsanläggning i Vemork nära norska småstaden Rjukan.

Ungdomsserien 16 blev en stor tv-succé

Kultserie från 1993 om ungdomar och lärare i nionde klass.

Kultserien 16 från 1993 handlade om ungdomar och lärare i "Korpen" (Korpvägens högstadieskola). Vi får följa med oönskade graviditeter, förälskelser, stölder och dålighetsliv i Köpenhamn, blandat med sång- och dansscener. Serien blev superpop bland finlandssvenska unga.

Aktuella serier

Analyser på ett engångsligg

Dansk serie tolkar personlighetsdrag och personkemi.

Danmark är det land i Europa som enligt statistiken har flest engångsligg - och det är inget som man skäms för. Men om man nu är gång är experter på området - kan en beteendevetare och beteendebiolog analysera sig till vilka relationer som tar slut efter första kvällen?

"Bonderøven" inleder nytt år och ny säsong

Frank välkomnar säsong 16 med varmbänk och slakt.

Hela Nordens favoritbonde Frank hälsar oss välkomna till säsong 16 av Bonderøven, eller En tvättäkta lantis som serien heter hos oss. Ett nytt år står för dörren och det blåser nya vindar på Kastanjegården.

Ensamvargen vid norska Storfjorden

Ny säsong av serien Severin på Yle Fem.

Ensamvargen Severin Rønes bor ensam på Røneset invid Storfjorden och försöker bekymra sig så lite som möjligt för framtiden. I den andra säsongen av serien Severin har han dock skaffat sig en flickvän, men Jelena bor dock tillsvidare mesta i Ålesund.

Färgstark duo på bildningsresa

Horace Engdahl och Liv Strömquist åker ut i Europa.

Är bildning på utdöende? Nu ger sig två av Sveriges mest tongivande kulturpersonligheter, serietecknaren Liv Strömquist och författaren och akademiledamoten Horace Engdahl, ut på en klassisk bildningsresa.

Samisk girlpower

Serien Sápmi Sister följer Maxida och Mimie Märak.

De samiska systrarna Maxida och Mimie Märak är rapartister och jojkare med fötterna djupt i den samiska kulturen. I serien Sápmi Sisters följer vi dem på scen men också i deras samhällsengagemang.

Dags att lämna singellivet - man var?

Dansks serie testar dejtingkulturer runt om i världen.

Petra är trött på singellivet, trött på mysiga dejter och har mist tron på den danska dejtingkulturen - om det överhuvudtaget finns en. Med öppet hjärta och nerverna på helspänn tar hon därför en tur ut i världen för att se om lösningen på hennes problem finns därute.

Nytt om Arenan

Läs också

Oh, la la - vilken Oscarsgala det blir i år!

Bra år för Norden och La La Land.

Nu är det klart vilka filmer och stjärnor som tävlar om årets gyllene statyetter. Överraskningarna är inte så många - men visst är det roligt att två nordiska filmer finns med i täten och att Mel Gibson plötsligt gör comeback.

Efter trafikfiaskot - Berner lovar besked om skärgårdstrafiken nästa vecka

Paralleller dras mellan trafikpaketet och skärgårdstrafiken.

Efter beskedet att Kommunikationsministeriets trafikpaket stoppas, väcks nu frågan om hur det blir med den omdiskuterade skärgårdstrafiken. Minister Anne Berner lovar besked nästa vecka. Vänsterförbundet anser att man också ska blåsa av planerna på avgifter i skärgårdstrafiken. Läs också: Berner: Trafikbeslut måste fattas - första åtgärderna redan i år och Orpo kommenterar trafikreformens magplask

Lista: Här har regeringen backat

Flera förslag har tagits tillbaka.

Regeringen Sipilä har tvingats till reträtt flera gånger under sin tid vid makten. Det har bland annat handlat om att besluten varit i konflikt med grundlagen. Reträtt blev nödvändigt till exempel i samband med pensionärernas bostadsbidrag, tvångslagarna på arbetsmarknaden, förvaltarregistret som kunde gömma ägarnas identitet, högre dagvårdsavgifter och sämre äldreomsorg.