Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt på Yle Fem & Arenan

Lerin och de människor han är nyfiken på

Konstnären Lars Lerin funderar kring föräldraskap.

Konstnären Lars Lerin ger sig ut för att leta vänner och träffa kreativa människor han är nyfiken på. I andra säsongen av Vänligen Lars Lerin har Lars och maken Junior har precis blivit föräldrar.

Det du inte ser, det du kanske inte kan uppfatta

Dokumentär om medvetande via kvantfysik.

Var går gränsen för medvetandet och är vi kopplade på sätt som vi aldrig visste? Hur långt når medvetandet? Dokumentären When you look away undersöker ämnet medvetande via metafysik i nära samarbete med forskare vid Niels Bohr-institutet vid Köpenhamns universitet.

Drama på Yle Fem & Arenan

Ensam på scenen

André Linman: ”När Sturm und Drang lades ner visste jag inte vem jag var längre”

André Linmans ungdom präglades av turnéliv och fester.

Han blev rockstjärna som 14-åring och hade i tjugoårsåldern gjort mer än många artister hinner med under en hel karriär. Men efter tre guld- och platina-album, turnéliv och sorglöst festande lades bandet Sturm und Drang på is. André Linman fick börja om från noll. Nu är han premiärartist i serien Ensam på Scenen.

Aktuella serier på Yle Fem & Arenan

Traditionellt jordbruk och hantverk, inga genvägar

Välkommen till 18:s säsongen av En tvättäkta lantis.

Välkommen till den 18:e säsongen av En tvättäkta lantis med Frank och hans aldrig sinande ström av både stora och små projekt. När säsongen startar har snön lagt sig över Kastaniegården och knistrar vit i solskenet.

Programtips från övriga kanaler

Uppmärksammad dokumentärserie om Vietnamkriget

Ken Burns serie fördjupa sig i det tioåriga kriget.

Yle Teema sänder i januari en tiodelad ny serie om kriget i Vietnam. I toppregissören Ken Burns serie får publiken fördjupa sig i det tjugoåriga kriget med hjälp av gediget arkivmaterial, epokens musik, åtskilliga intervjuer och kända krigsfotografers dokumentation.

Nytt om Arenan

Läs också

Basinkomsten gav mod att ta emot jobb, men deltagarna visste inte vilken mediekarusell de skulle hamna i

De som får basinkomst blev internationella kändisar.

Juha, Mari och Sini är internationella kändisar; de får den tvååriga basinkomst som fått många utländska mediebolag att vallfärda till Finland för att bekanta sig med fenomenet medborgarlön utan motprestation. En viktig fråga är hur inkomsten påverkar viljan att ta emot jobb.

Andelen utländska misstänkta högst inom sexualbrotten – experter svarar på frågan varför

Färre utlänningar misstänks för brott i huvudstadsregionen.

Andelen utländska brottsmisstänkta har minskat i huvudstadsregionen. Klart högst är andelen när det gäller sexualbrott. En tredjedel av de utlänningar som misstänks för sexualbrott är irakier. Deras krigsbakgrund spelar in, enligt experter. Men enligt en psykolog finns inte stora skillnader mellan utländska och finländska förövare.