Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Johan Storgård: Jag har gjort mitt

Teaterchefen ser framåt mot nya utmaningar.

– Svenska Teatern är idag en viktig aktör på det finländska teaterfältet. Jag har gjort mitt, och jag är lycklig över att teatern har blivit en bastion, som kan erbjuda ett brett utbud intom ramen för scenkonst på svenska i Finland. Så högtidligt uttrycker sig Johan Storgård, 53, som avgår från sin post som teaterchef för Svenskfinlands nationalscen efter 15 år.

Ett löfte till en död president

Robert Groden har ägnat 50 år åt mordet på Kennedy.

Robert Groden har ägnat hela sitt liv åt att bevisa att mordet på president John F. Kennedy var resultatet av en konspiration. I 50 år har Groden sökt efter sanningen och det har stått honom dyrt i privatlivet.

Cirkus Familj

Maria Sundblom Lindberg: Leva med annorlunda barn

"Barn med specialbehov kräver mod och planering".

Vad händer när barnet redan i magen får en diagnos som med säkerhet innebär ett annorlunda liv för hela familjen? Maria Sundblom Lindberg reflekterar över Eddys föräldrar, Åsa och Peppe, som lade upp en fostranstrategi och vägrade voi voi.

Regnbågsfamilj under uppbyggnad

"Många val bakom en regnbågsfamilj".

Jag har inte riktigt koll på vem som bor var, men småningom trängs ändå alla i soffan och berättar hur just dom blev en familj. Snart sitter jag med munnen öppen och är väldigt nära att knäcka koden till ett fungerande familjeliv utanför kärnfamiljens trånga ramar. Maria Sundblom Lindberg har träffat Annas, Johans och Peters regnbågsfamilj.

Nästan unplugged

Mer liveporträtt i Nästan unplugged

Andra säsongen bjuder på sex nya artistmöten.

Välkommen till andra säsongen av underhållningsserien Nästan Unplugged – ett liveporträtt. Under sex lördagkvällar bjuds vi på en musikalisk resa genom tre artisters och tre musikgruppers unika karriärer.

Lola uppochner

Lola uppochner – en gåtfull historia om Flatnäs unga

Unga flickor i fokus i Ulrika Bengts nya dramaserie.

Lola uppochner är en gåtfull berättelse om unga i en finlandssvensk småstad. I Flatnäs råder en patriarkal ordning och en stram hierarki. En rad dödsfall gör det extra spänt i ett litet samhälle där det redan från tidigare bubbla under ytan.

Drama på Yle Fem och Arenan

Vattnet som kunde ändra världshistorien

Drama om sabotageoperation i Norge under andra världskriget.

För att vinna andra världskriget jobbar Nazityskland för att utveckla en atombomb. För att lyckas behöver man tungt vatten som endast framställs vid Norsk Hydros produktionsanläggning i Vemork nära norska småstaden Rjukan.

Ungdomsserien 16 blev en stor tv-succé

Kultserie från 1993 om ungdomar och lärare i nionde klass.

Kultserien 16 från 1993 handlade om ungdomar och lärare i "Korpen" (Korpvägens högstadieskola). Vi får följa med oönskade graviditeter, förälskelser, stölder och dålighetsliv i Köpenhamn, blandat med sång- och dansscener. Serien blev superpop bland finlandssvenska unga.

Aktuella serier

"Bonderøven" inleder nytt år och ny säsong

Frank välkomnar säsong 16 med varmbänk och slakt.

Hela Nordens favoritbonde Frank hälsar oss välkomna till säsong 16 av Bonderøven, eller En tvättäkta lantis som serien heter hos oss. Ett nytt år står för dörren och det blåser nya vindar på Kastanjegården.

Ensamvargen vid norska Storfjorden

Ny säsong av serien Severin på Yle Fem.

Ensamvargen Severin Rønes bor ensam på Røneset invid Storfjorden och försöker bekymra sig så lite som möjligt för framtiden. I den andra säsongen av serien Severin har han dock skaffat sig en flickvän, men Jelena bor dock tillsvidare mesta i Ålesund.

Färgstark duo på bildningsresa

Horace Engdahl och Liv Strömquist åker ut i Europa.

Är bildning på utdöende? Nu ger sig två av Sveriges mest tongivande kulturpersonligheter, serietecknaren Liv Strömquist och författaren och akademiledamoten Horace Engdahl, ut på en klassisk bildningsresa.

Samisk girlpower

Serien Sápmi Sister följer Maxida och Mimie Märak.

De samiska systrarna Maxida och Mimie Märak är rapartister och jojkare med fötterna djupt i den samiska kulturen. I serien Sápmi Sisters följer vi dem på scen men också i deras samhällsengagemang.

Dags att lämna singellivet - man var?

Dansks serie testar dejtingkulturer runt om i världen.

Petra är trött på singellivet, trött på mysiga dejter och har mist tron på den danska dejtingkulturen - om det överhuvudtaget finns en. Med öppet hjärta och nerverna på helspänn tar hon därför en tur ut i världen för att se om lösningen på hennes problem finns därute.

Hur blir man världens bästa pappa?

Norsk livsstilsserie söker svaren.

Vad skall till för att man skall bli världens bästa pappa? Norska livsstilsserien Världens bästa pappa söker några av svaren tillsammans med programledaren Lars Karelius Noer och sex andra pappor. Alla med sina personliga upplevelser och utmaningar.

Nytt om Arenan

Läs också

De tusentals pedofilernas land

Timo var tonåring när han började drömma om sex med barn.

Tänk dig att du är en tonårig pojke. Andra i din ålder förälskar sig i klasskamrater och vuxna. Själv drömmer du om sex med småbarn. Vad gör du?