Hoppa till huvudinnehåll

I Andra åket bjuder Felix Herngren på kulturkrockar i svenska fjällen – "Utan drama har jag ingen motivation att jobba"

Drama om svenskt storstadspar som ärver fjällhotell.

Andra åket är en relationskomedi om en storstadsfamilj som bryter upp från sitt gamla liv för att ta över ett gammalt skidhotell i svenska fjällen. Felix Herngrens nya dramaserie handlar om kulturkrockar innanför landsgränserna och familjeband och drömmen om att ta sig ur ekorrhjulet.

Aktuellt på Yle Fem

Möt människorna som städar ditt medieflöde

Se dokumentären The Cleaners.

De fria sociala mediernas framtid ligger i vågskålen. Kravet på moderering har med tiden blivit allt mer påtagligt och de anonyma som skall städa vårt flöde ustätts för tusentals mentalt påfrestande bilder per varje skift. Dokumentären The Cleaners är en bra inblick i en mycket komplicerad situation.

Anställd om åren efter FN-steels konkurs: "Jag ville hålla fast vid mina rutiner och stiga upp på morgonen"

Hur gick det för Lars Westerholm som jobbade i Koverhar?

Lars Westerholm var en av flera hundra som för sex år sedan stod utan jobb då FN-steel gick i konkurs. Jobbet bara inte fanns en dag. Men hur gick det för honom sedan? Och för Lappvik?

10 år sedan beskedet om Metsä-Botnias nedläggning kom: "Det var nog en katastrof helt enkelt, det kom ju så överraskande"

Metsä-Botnia-anställda Kari Häggblom blickar tillbaka.

Kari Häggblom var en av de flera hundra som i november för tio år sedan plötsligt fick beskedet att han inte mer skulle ha en arbetsplats att gå till, då ortens största arbetsgivare Metsä-Botnia lade ner sin fabrik. Hur ser han tillbaka på åren som gått sedan maskinerna tystnat, och på ortens framtid just nu?

Aktuella serier på Yle Fem & Arenan

Drama på Yle Fem & Arenan

Fångade – en mordgåta som ger kalla kårar

Islands största dramasatsning genom tiderna.

Isländska thrillern Fångade tar oss till en liten stad på norra Island. En ort med drygt 2000 invånare och tre poliser som de ogästvänliga vinterstormarna kan isolera i veckor. Den här vintern blåser ondskan in med vinterstormen. En mördare sätter skräck i människorna där ingen kommer in och ingen kommer ut.

BUU-klubbens julkalender

Tips från övriga kanaler

Nytt om Arenan

Läs också