Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Ingrid Bergman nära in på livet

Dokumentär om en av filmhistoriens största.

Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini. Hon föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder.

Eftre Nio

På resande not

Emma Salokoski: Jag kan inte sjunga riktig jazz

Gästar säsongens fjärde På resande not

För många framstår hon som Finlands främsta jazzsångerska, men själv har Emma Salokoski svårt att riktigt älska traditionell jazz. Hon beskriver sig som lite lat och hon vill gärna berätta historier för sin publik. Nu gästar hon På resande not och gör mycket personliga versioner av två eurovisionsklassiker.

Drama på Yle Fem

Optimism och kärleksbekymmer på Andersens Badehotel

Säsong 2 av Badhotellet på Yle Fem

Pigan Fie och hotellägare Molly Andersen öppnar igen dörrarna. Välkommen till ännu en sommar på Andersens Badehotel. Det har gått ett år sedan vi träffade stamgästerna och när vi nu ser dem igen i säsong 2 skriver vi år 1929.

Mammon 2 - farligt spel mellan media, politik och pengar

Mörk uppföljare till norska succéserien

En känd men kontroversiell journalist blir mördad, Norge hamnar i chock och yttrandefriheten är under attack. Samtidigt blommar en intern strid upp i högerpartiet som styr landet. Välkommen till andra säsongen av Mammon!

Ett trasigt danskt familjeporträtt

Dramaserien Arvingarna kretsar kring herrgården Grønnegaard

Den internationellt erkända konstnären Veronika Grønnegaard har levt ett excentriskt och färgrikt liv på herrgården Grønnegaard. I den kaotiska miljön på Grønnegaard har också hennes barn vuxit upp. När Veronika dör samlas de för att för att ta avsked men också för att få sin del av arvet. Bodelningen blir en resa in i hemligheter och lögner.

#Hashtag - var går gränsen på nätet?

En serie om nätmobbning som beskriver vår verklighet.

Ett anonymt instagramkonto hänger ut människa efter människa och förargar alla. Trots det fortsätter kontot att få fler likes, fler följare och fler tips på folk att hänga ut. Det här är utgångssituationen i den svenska serien Hashtag som tar dig med till verkligheten från de första sekunderna, för så här ser det ut i våra skolor också.

Barn i Finland i 100 år - berättelser efterlyses

Dela med dig av ditt mest betydande barndomsminne.

Tjärapytts? Twist? Giana Sisters? BMX? Vad lekte du när du var barn? Vad var det bästa att göra tillsammans med vuxna? Vilka var nymodigheterna? Vilka bus gjorde du? Var du med om någonting riktigt skrämmande? Och vad var riktigt, riktigt roligt?

Aktuella serier

Price bland lokala specialiteter

James & Adam på roadtrip genom Danmark

De matglada bröderna James och Adam Price är redo för nya recept. Den här gången åker de på en roadtrip för att smaka på Danmark och upptäcka olika regionala gamla specialiteter.

Stjärnor från förorten

De trotsade oddsen för en plats i det svenska kulturlivet.

I den svenska serien Doreen kommer hem möter vi sex framgångsrika kulturutövare från de svenska förorterna. Doreen Månsson träffar bland andra musikern Pa Modou Badjie, skådespelaren Evin Ahmad, designern Samir Alj Fält och dansaren Julie Chikane Quidel.

Konstens dolda och helande krafter

Olika konstformer botar både fysiska och psykiska problem.

I hela Skandinavien håller forskare, läkare, psykologer och konstnärer på med att undersöka hur man kan använda olika konstformer vid behandling av psykiska problem och till att lindra fysiska sjukdomar.

Kärlekssorg på nära håll

Åtta ungdomar filmar själva tiden efter parförhållandet.

Hur känns kärlekssorgen, när man upplever den som mest? I serien När hjärtat brister kommer vi tätt inpå åtta unga danskars kärlekssorg. Parförhållandet är slut när de får var sin kamera och får filma sina känslomässiga toppar och djupa dalar på vägen tillbaka till ett normalt liv.

Trädgårdstisdag välkomnar hösten

Malin Persson ny medlem i teamet.

Svenska trädgårdsserien Trädgårdstisdag välkomnar hösten i två program. Det är dags att njuta av skörden, blommorna och bjuda in gäster i trädgården. Programledaren Pernilla Månsson Colt, trädgårdsmästare John Taylor och kocken Tareq Taylor får sällskap av inredaren Malin Persson.

Det man tror bara kan hända andra

Programserie berättar om ungdomars extrema upplevelser.

Extrema ögonblick är en dramatisk dokumentärserie för unga och hela familjen. Programledaren Louise Fornander träffar barn och unga som upplevt det man tror bara händer andra.

Nytt på Arenan

Nu finns Yle Arenan-appen för Apple TV

Allt Yle Arenans videoinnehåll är tillgängligt via appen.

Användarmöjligheterna för Yle Arenan växer. Den efterlängtade Arenan-appen för Apple TV släpps i dag. Appen är avgiftsfri och finns tillgänglig i Apple TV-apparatens appbutik. Allt Yle Arenans videoinnehåll är tillgängligt via appen. Där ingår också sändningarna på Yles tv-kanaler och de direktsändningar som finns enbart på Arenan.

Yle Arenan via en ny app i tv-apparater av märket Sony Bravia - den gamla BIV-tekniken upphör att fungera

Den nya appen syns då tevens internetinnehåll uppdateras.

Från och med juli i år fungerar Yle Arenan endast via en Arenan-app i tv-apparater av märket Sony Bravia. Arenan-stödet för Bravia Internet Video (BIV)-tekniken som används i äldre modeller av Sony Bravia-teven upphör. Den nya Yle Arenan-appen ersätter automatiskt den gamla BIV-tekniken i de tv-modeller av märket Bravia som kommit ut 2013 eller senare.

Yle Fem på Facebook

Läs också

Radioteatern ger hyllad pjäs om modig homoerotik

Sex rakt på sak och skimrande vardaglighet i radiopjäs.

"Det gäller att veta att Milja Sarkola inte går som katten kring het gröt när det gäller sex. Rakt på sak är det som gäller." Frilansrecensenten Maria-Lindh Garreau är förtjust över Radioteaterns bearbetning och översättning av Sarkolas pjäs.