Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella serier på Yle Fem & Arenan

Drama på Yle Fem & Arenan

I Andra åket bjuder Felix Herngren på kulturkrockar i svenska fjällen – "Utan drama har jag ingen motivation att jobba"

Drama om svenskt storstadspar som ärver fjällhotell.

Andra åket är en relationskomedi om en storstadsfamilj som bryter upp från sitt gamla liv för att ta över ett gammalt skidhotell i svenska fjällen. Felix Herngrens nya dramaserie handlar om kulturkrockar innanför landsgränserna och familjeband och drömmen om att ta sig ur ekorrhjulet.

Fångade – en mordgåta som ger kalla kårar

Islands största dramasatsning genom tiderna.

Isländska thrillern Fångade tar oss till en liten stad på norra Island. En ort med drygt 2000 invånare och tre poliser som de ogästvänliga vinterstormarna kan isolera i veckor. Den här vintern blåser ondskan in med vinterstormen. En mördare sätter skräck i människorna där ingen kommer in och ingen kommer ut.

BUU-klubbens julkalender

Tips från övriga kanaler

Nytt om Arenan

Läs också

Tidigare lärare i svenskspråkig Helsingforsskola döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn – skickade bilder på sitt könsorgan till elever

Får ett år och sex månaders villkorligt fängelse.

En tidigare lärare vid Hoplaxskolan i Helsingfors döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn till ett år och sex månaders villkorligt fängelse. Helsingfors tingsrätt gav sin dom i fallet på fredagen. Alla offer i fallet är pojkar under 16 år.

Streamningstjänster erbjuder stora möjligheter att upptäcka musik - men det stora kommersiella intresset kan diktera vad du lyssnar på

Ny teknologi har medfört stora förändringar i musikkulturen.

Teknologin och digitaliseringen har inneburit stora förändringar inom musikkulturen. Streamningstjänsterna såsom Spotify erbjuder ett stort utbud av musik åt oss konsumenter. Men hur stort är det kommersiella intresset och vem bestämmer vilka artister som syns - det kan vara oklart för konsumenterna.

22-åriga renskötaren Jussa: "Ishavsbanan kan betyda slutet för rennäringen och mig" - planerna på Ishavsbanan får hård kritik bland samer

Sametingsordförande: Ishavsbanan skulle utplåna vårt folk.

Ishavsbanan är ett hot mot både renskötseln och hela samekulturen. Dessutom kör staten över samernas grundläggande rättigheter när banan utreds. Det anser Tiina Sanila-Aikio, ordförande för Sametinget. Kommunikationsminister Anne Berner tillbakavisar kritiken.