Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt på Yle Fem & Arenan

Tips från övriga kanaler

Egenland

De här gatukonstverken ska du se på ort och ställe – betongen lyser i regnbågens alla färger i Myrbacka i Vanda

Gatukonst och graffiti gör förorten till en sevärdhet.

En tågstation, ett konstmuseum, höghusgavlar och gångtunnlar: alla dessa vanligtvis grå ytor är täckta med gatukonstverk i Myrbacka. Stadsdelsaktivisterna gör förorten vid tågbanan till en mer trivsam plats att bo på, och önskar att färgprakten skulle locka resenärer.

Drama på Yle Fem & Arenan

Morden i Sandhamn - svensk krimserie i sol och skärgård fortsätter med nya fall på Yle Arenan och Yle Fem - möt regissören Mattias Ohlsson

Regissören Mats Ohlsson berättar om inspelningarna.

Över en miljon svenskar såg den vackra krimserien "Morden i Sandhamn" då den nyaste säsongen hade premiär i Sverige i maj. Nu är det dags för Finlandspremiär måndag 11.6. Läs intervjun med regissören och hör om verkligheten på inspelningarna!

Bonusfamiljen - familjeliv i kvadrat

Dramaserie om nya familjekonstallationer av Felix Herngren.

Dramaserien Bonusfamiljen handlar om moderna familjekonstellationer där bonusmammor och plastpappor, irriterande halvsyskon och puckade ex brottas om uppmärksamheten och att vara den som har rätten på sin sida. Mitt i allt ryms också en stor portion värme och feelgood.

Aktuella serier på Yle Fem & Arenan

Det sitter i väggarna - serie avslöjar de gamla husens historia

Serien slår också ett slag för byggnadsvård.

Intresset för byggnadsvård är större än någonsin, liksom intresset för historia och inredning. I serien Det sitter i väggarna möter vi svenska familjer som flyttat in i gamla hus och nu vill veta mer om sitt hus historia och samtidigt lära sig ta hand om och renovera huset på bästa sätt.

Nytt om Arenan

Läs också