Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Allsång på Skansen

Drama på Yle Fem

Drömmar och klasskillnader under semestersolen

Serien Badhotellet tar oss till Danmark och året 1928.

Solen står högt på himlen, det är semestertider och havsluften är frisk. Serien Badhotellet tar oss till året 1928 och på Andersens Badehotel på nordligaste Jylland blandas de rika gästerna och personalen bestående av lokalbefolkning. Möten som skapar hopp, hemligheter och uppgörelser.

Mammon - avslöjande med ofattbart pris

Vänskap, makt och pengar styr i norsk storserie.

Peter är grävande journalist på en av Norges mest respekterade tidningar. En dag får han från en anonym källa ett tips som visar sig kunna bli årets stora skop. Problemet är bara att anklagelserna riktas mot hans egen bror.

Halvbrodern - Norskt succédrama

Följ familjen Nilsen genom fyra generationer.

Halvbrodern är en familjesaga om fyra generationer i familjen Nilsen. I serien får vi följa Barnum och Fred som växer upp i efterkrigstidens Oslo och Barnum som i vuxen ålder som besatt letar efter sin försvunna halvbror. Serien blev en succé i Norge och nu börjar också övriga världen vakna. Det norska tv-dramat är på frammarch.

Arenafilmer sommaren 2016

Filmpaket tillgängligt när det passar dig!

I sommar kan du för första gången njuta av filmer textade till svenska på Arenan hela sommaren. Perfekt för dagar när vädret sviker eller filmtanden bara annars värker.

Aktuellt på Yle Fem

Fågeljakt med märkvärdigt skådespel

Vårjakten på Malta ställer jägare mot BirdLife

Vårjakten är förbjuden i EU men på Malta har man genom ett undantagsförfarande kunnat idka denna omstridda hobby i flera år. Jägarna på Malta ser vårjakten som sin rättighet och som en tradition värd att värna om med näbbar och klor. Det hela ger upphov till ett märkvärdigt skådespel.

Hård träning och sura kommentarer

Dokumentär om Fitnesstrillingarna Back från Solf

Dokumentären Fitnesstrillingarna berättar historien om trillingarna Robert, Camilla och Sara Back från Solf. De har alla förälskat sig i grenen Fitness och lever en strikt livsstil för att uppnå bra resultat på tävlingar.

Det går inte att förhandla med ödet

Dokumentär tar avstamp i attentaten i Oslo och på Utöya.

Dokumentären Wrong time, wrong place handlar om slumpen - om att det inte går att förhandla om ödet. Filmen tar avstamp i attentaten i Oslo och på Utöya 2011 och träffar både överlevare och de som mist sina närmaste.

Aktuella serier

Bland skummande bägare i Europa

Tredelad serie om den europeiska ölkulturen.

Programledare Jonas "Steken" Magnusson gör en resa genom ölets Europa. Bland skummande bägare och hängivna öldrickare, politiska intriger och dolda marknadskrafter.

Sex månaders arbete vid världens ände

Serie om arbetet på Björnös väderstation nära Svalbard.

Det är tidig morgon i december när nio förväntningsfulla personer ger sig av för ett halvår långt äventyr på Björnön nära Svalbard. Sex månader skall man jobba på en väderstation långt från familj, släkt, vänner och övriga världen.

Hittedjurens långa väg tillbaka till livet

Serien Hjärta för djur följer djuren ingen vill ha.

Hjärta för djur är en serie om djuren som hamnat på sidan om och ingen ville ha, och om de som vigt sitt liv åt att hjälpa djuren. Trots hjälpsamma människor är djurens väg mot ett nytt liv och ett nytt hem allt annat än enkel.

Äventyrligt cirkussällskap

Konsten och ögonblicket styr i serien Cirkusseglarna

Fyra unga män från Norge och en från Frankrike har en gemensam dröm om att spela gatuteater och uppträda med cirkusnummer runt om i världen. Mer exakt drömmer de om att uppträda för barn i Afrika. Det blir en spektakulär resa in i det okända med segelbåt.

En mångkamp med mycket idrottsglädje

14-åringar tävlar i varandras idrottsgrenar i Bäst i mest.

Bäst i mest är en norsk feelgood- och realityserie där idrottsglädjen står i fokus. 14-åringar som hör till de bäst i Norge i sin idrottsgren skall under avsnitten lära sig varandras idrottsgrenar och tävla i dom.

Ungdomsidrotten föder vinnare och krossar drömmar

Svensk serie lyfter fram idrottens fram- och baksidor.

Det finns fullt av olika mer eller mindre påhittade teorier om hur träning ska bedrivas på bästa sätt och för bästa resultat. Men hur hårt ska eller bör man träna? Hur ska tränare bete sig, och varför är det så viktigt att vinna?

Se hela serien på Arenan

Norden runt på åtta sekunder

En betongklump eller ett unikt ställe?

Vad är nu en betongklump mitt ute i skogen för ett ställe att besöka? Jo, det är faktiskt den perfekta platsen för att njuta av vildmark, friskt vatten i fjällbäckar och samtidigt uppleva olikheterna i Sverige, Norge och Finland.

Kasper Strömman i sommarstugornas förlovade land

Vad är riktigt grejen med stugor?

Kasper Strömman går till botten med vad som får oss att gå igång på sommarstugor. Stuglivet är som kattmynta för finländare, verkar det som. Kasper själv förstår sig inte riktigt på sommarstugor, men nu vill han ge dem en chans.

Från jord till bord - naturen som skafferi

"Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

Under våren följer vi krögarparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff på en matresa längs sydkusten. Serien heter Från jord till bord och i huvudrollerna ser vi tolv färska råvaror, flera gånger nominerade för god smak och hög prestanda. Birollerna innehas av odlare, fiskare, jägare samt en hel drös gäster.

Nytt på Arenan

Yle Arenan via en ny app i tv-apparater av märket Sony Bravia - den gamla BIV-tekniken upphör att fungera

Den nya appen syns då tevens internetinnehåll uppdateras.

Från och med juli i år fungerar Yle Arenan endast via en Arenan-app i tv-apparater av märket Sony Bravia. Arenan-stödet för Bravia Internet Video (BIV)-tekniken som används i äldre modeller av Sony Bravia-teven upphör. Den nya Yle Arenan-appen ersätter automatiskt den gamla BIV-tekniken i de tv-modeller av märket Bravia som kommit ut 2013 eller senare.

Yle Fem på Facebook

Läs också

De bästa poddarna i sommarhettan

Låt Yles poddar hålla dig sällskap också i sommar.

Vare sig du slappar i solstolen, sover i tält i skogen eller sliter hårt på sommarjobbet så finns det en viss form av underhållning som passar perfekt i sommarhettan. Svenska Yles podcasts bjuder på en passlig kompott av humor, djupsinniga diskussioner och en och annan mordutredning. Här listar vi poddarna du inte får missa.