Hoppa till huvudinnehåll

Tv-program A-Ö

De allra flesta av Yle Fems program finns efter sändning tillgängliga på Yle Arenan.

Sista chansen

Ta chansen och se på ett program vars visningsrätt snart upphör på Yle Arenan.

Aktuellt på Yle Fem

Planet har störtat!

25 människor dog, däribland Bo-Sanfrid Höglunds pappa.

Den 3 januari 1961 startade Aeros flygplan från Kronoby med destination Vasa. En halv timme senare störtade planet i Kvevlax. Alla ombord, 22 passagerare och tre besättningsmän, göt en ögonblicklig död. Vid obduktionen konstaterades att flygkaptenen hade 2 promille alkohol i blodet. Bland passagerarna fanns Bo-Sanfrid Höglunds pappa.

Nordic Noir erövrar världen

Vad trollbinder i mörka miljöer, trasiga poliser och mord?

De skandinaviska deckarromanerna har gjort succé världen över och fenomenet har spridit sig till tv-rutan. Serier som Bron, Brottet, Wallander och Millennium-triologin har trollbundit tittarna. Vad är det den internationella publiken fastnar för i berättelserna?

Drama på Yle Fem och Arenan

Kvinnan som gjorde uppror mot livet i radhuslängan

"Stygg dotter, otrogen hustru, dålig mor, motvillig farmor".

Kerstin har en bra man, barn och dessutom är hon framgångsrik på jobbet. Men hon vill inte vara trogen och leva i radhuslyckan. Hon vill vara otrogen och älska med unga vackra män. I dramaserien Det mest förbjudna får vi följa Kerstin Thorvall (1925 -2010) i medgång och motgång - och ständigt i konflikt med sin samtid.

Aktuella serier

Fem fenomen i arbetslivet

Scen ur serien Kriget där Claus pussar sina barn på flygplatsen.

Sommarens filmer i Yle Fem

Nytt nordiskt första söndagen i månaden.

Första söndagen i månaden kl. 22.00 presenteras en ny nordisk film på Yle Fem och Arenan. Sommaren bjuder på danskt krig på hemmaplan, norsk romantisk komedi och en resa in i det förflutna via alternativa behandlingsmetoder.

Nytt om Arenan

Yle Teema & Fem

Yle Fems nya granne Teema presenterar sig

Teema kommer med drama, dokumentärer och Rolling Stones.

I slutet av april flyttar Yle Teema in på kanalplats fem tillsammans med Yle Fem. Det innebär bland annat att dokumentärer kring allt från rock till jazz och mode, europeiska dramaserier och Batman i original blir tillgängliga också på svenska.

Läs också

Små skolor - en utrotningshotad miljö?

Svårt att värdera byskolans betydelse säger forskare.

Kommunerna borde tänka strategiskt och profilera sig tydligare på skolfronten. Det hävdar forskare och universitetslärare Gunilla Karlberg- Granlund vid Åbo Akademi i Vasa. Hon menar att det är lätt för beslutsfattare att välja stora skolcentra på basen av prislappen samtidigt som många familjer önskar sig en mindre närskola.